Sokak köpeği dehşet saçtı!

Sokak köpeği dehşet saçtı!
Ağrı’nın Patnos ilçesinde son üç gün içinde 15 kişi, başıboş sokak köpekleri tarafından ısırılarak hastanelik oldu.

İlçe merkezinin Sütlüpınar, Selahaddini Eyyubi, Cumhuriyet, Alpaslan ve Yeni mahallede ikamet eden Fırat Y., Serhat G., Berna B., Osman K., Erencan K., Havvanur D., İbrahim L., Nuri Ç., Ferhat A., İlhami U., Kamuran Y., Muhyettin T., Onur A., Ayşe Y. ve Muhammet D. isimli şahıslar, başıboş köpeklerin saldırısı sonucu hastaneye kaldırıldı. Patnos Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından Ağrı, Erzurum ve Van’daki hastanelere sevk edilmesi, ilçede büyük korkuya neden oldu.

Beş yaşındaki İbrahim’in babası İhsan L., oğlunun iş yerinin önünde oynarken bir köpeğin saldırısına uğradığını belirterek, “Köpek oğlumdan büyük. Biraz geç kalmış olsaydık, köpek oğluma daha çok zarar verecekti. Çocuğu aldığımız gibi direk devlet hastanesine gittik. Orada sağ olsun görevliler anında müdahale edilerek kafasına ve yüzüne aldığı ısırıklar hemen yıkanarak sarıldı ve bizi Ağrı Devlet Hastanesine sevk etti. Ağrı Devlet Hastanesinde yapılan tetkik ve tedavinin ardından ısırılan köpeğin sağlam olarak getirilmesi veya öldürülmüş olsa bile kafasının kendilerine ulaştırması gerektiğini söylediler” dedi.

Selahaddini Eyyubi mahallesinde ikamet eden 3 yaşındaki Muhammet D. isimli çocuk ise, yüzüne aldığı ciddi yara sebebiyle sevk edildiği Erzurum’da tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, üç gün içinde 15 kişinin köpek saldırısına uğrayıp yaralandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlık durumu ağır olan iki kişinin tedavilerinin devam ettiğini öğrenmiş durumdayım. Başıboş sokak köpekleri belediyemiz ekiplerince toplanıp en yakın hayvan barınaklarına teslim edilmektedir. Beyaz Masa’ya intikal eden şikayet doğrultusunda 2016 yılı içerisinde saldırgan ve kuduz şüphesi olan 30 sokak köpeği yakalanmış ve en yakın barınağa tedavilerinin yapılması için teslim edilmiştir. İlçemize traktör römorku arkasına bağlanmış olarak getirilen köpekler ciddi bir sorun teşkil ediyor. Bunun önüne geçmek için çalışma yaptık ve böyle uygulama yapan vatandaşlar hakkında yasal bir süreç başlatacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.