Bursaspor'dan Fikret Orman'a tepki

Bursaspor'dan Fikret Orman'a tepki
Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Paçacı, dün akşam oynadıkları ve 3-2 kaybettikleri Beşiktaş maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Paçacı, dün akşam oynadıkları ve 3-2 kaybettikleri Beşiktaş maçının ardından siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman'ın "Hamza Hamzaoğlu enteresan derecede istekliydi." açıklamasını şaşkınlıkla izlediklerini ifade ederek, "İyi mücadele eden bir takıma neden iyi mücadele ediyorsun, diye sorulur mu?" dedi.

Paçacı, yaptığı açıklamada, maçta teknik heyet ve futbolcuların galibiyet için ellerinden geleni yaptığını ancak ufak tefek aksaklıklar ve hakemin iki goldeki bariz hataları nedeniyle skorun arzuladıkları şekilde olmadığını savundu.
Maç sonrası Bursaspor'un iyi futbol oynadı diye eleştirilmesini de anlamakta güçlük çektiklerini, herkesin maça Beşiktaş ve yeni stadın açılışı penceresinden baktığını ifade eden Paçacı, "Oyuncularımız da mücadeleleriyle nasıl bir kulüp olduğumuzu gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.

"Sahada kendisi için onuru için mücadele eden Bursaspor vardı"

Paçacı, Bursaspor'un önünde Avrupa kupalarına katılma hedefi olduğunu, bu nedenle maça üst düzey konsantrasyonla çıktıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hele bu maçı Beşiktaş ile oynuyorsak o zaman konsantrasyon biraz daha üst seviyeye çıkıyor. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın maç sonrası 'Hamza Hamzaoğlu enteresan derecede istekliydi' açıklamasını şaşkınlıkla izledik. İyi mücadele eden bir takıma neden iyi mücadele ediyorsun, diye sorulur mu? Ne yapacaktık, kaleyi açıp buyurun gol atın mı diyecektik? Dün sahada kendisi için onuru için mücadele eden bir Bursaspor vardı. Demek ki Türkiye buna alışık değil."

Taraftarların, maç sonrası takımı Mudanya feribot iskelesinde karşıladığını anımsatan Paçacı, "Taraftarların zaten, 'İyi oynayın, kazanın veya kaybedin sizi omuzlarımızda taşıyalım' mesajı vardı. Sonuçta yenilgiye rağmen bizi meşalelerle, tezahüratlarla karşılayarak takım sevgisi nasıl olur herkese gösterdiler." diye konuştu.

"Hakem dünyası yerinde sayıyor"

Paçacı, hakem Barış Şimşek'in kararlarıyla ilgili soruya ise "Şu bir gerçek ki ne Barış Şimşek ne başkası artık Türkiye ligini yukarı taşıyacak misyona sahip. Hakem camiasının da bu gerçeği görmesi lazım artık. Kulüpler kendini ekonomik olarak yeniliyor, teknik direktörler teknik anlamda kendilerini aşmaya çalışıyor, takımlar sportif anlamda gelişim gösteriyor ama hakem dünyası içinde herkes yerinde sayıyor." yanıtını verdi.

"Oyuncumuzun hakkını ve hukukunu savunuruz"

Maç sonrası bir Beşiktaş taraftarının Bursasporlu futbolcu Faty ile ilgili "ırkçı" paylaşımlarda bulunduğu iddialarının anımsatılması üzerine Paçacı, "Hem Türkiye Futbol Federasyonunun hem de bilişim suçlarıyla ilgili yetkili mercilerin gerekeni yapmasını bekliyoruz. Oyuncumuzun hakkını ve hukukunu sonun kadar takip eder ve savunuruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.