MHP’de Diyarbakır krizi

MHP’de Diyarbakır krizi
MHP Genel Başkan adaylarından Özdağ ile Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun Diyarbakır gezisi partisince inceleme konusu yapıldı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatı ile parti yönetimi ve Meclis grubundan izin almadan Diyarbakır’a gittikleri gerekçesiyle Özdağ ve Halaçoğlu’nun yazılı savunmaları istenildi.
 
‘NİYE GİTTİNİZ’ SORUSU!
 
Sözcü'nün haberine göre; Rize’de düzenlediği basın toplantısı ile Bahçeli’ye rakip olan Ümit Özdağ 28 Mart’ta Yusuf Halaçoğlu ve eski Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri ile birlikte Diyarbakır’da incelemelerde bulundu. Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Hüseyin Taşdan’la görüşen ve özel harekatçılar ile bir araya gelen heyet PKK baskınında 3 şehit verdiğimiz Lice yakınlarındaki Mermer Karakolu’nu ziyaret etti.


 
DÖRT AYAKLI MİNARE
 
Özdağ ve beraberindekiler daha sonra Sur ilçesine geçerek Tahir Elçi’nin öldürüldüğü dört ayaklı minarenin bulunduğu çatışma bölgesinde incelemeler yaptı.
 
SAVUNMALARI İSTENDİ
 
Özdağ ve Halaçoğlu’nun günübirlik Diyarbakır ziyareti MHP tarafından disiplin incelemesine alındı. Genel Başkan adaylığı öncesi Özdağ ile onunla birlikte hareket eden Halaçoğlu’na tebligat yapıldı.

mhp-de-diyarbakir-krizi-2102424.jpeg
 
VATAN PARTİSİ BAĞLANTISI
 
MHP yönetimi her iki milletvekiline, “Diyarbakır’a Genel Merkez ve Meclis Grubu’na haber vermeden ve  izin almadan giderek parti disiplinine aykırı hareket ettiniz. Orada Vatan partililerin de içinde olduğu gruplarla neden birlikte hareket ettiniz?” denilerek yazılı bilgi vermeleri istenildi.
 
TÜRKİYE MİLLETVEKİLLİĞİ
 
Kulislere göre, Özdağ Genel Merkez’e gönderdiği yanıtta Anayasa’ya göre seçilmiş milletvekillerinin bölgelerinin değil tüm Türkiye’nin milletvekili olduğuna vurgu yaparak, “Anayasa’da, kanunlarda, parti tüzüğünde ve Meclis iç tüzüğünde milletvekillerinin illere gitmesinin izne tabi olduğuna ilişkin bir madde yok” dedi.
 
Kendisinin siyaset bilimci ve “terör” uzmanı Halaçoğlu’nun ise “tarih” profesörü olduğunu belirten Özdağ şunları söyledi: “Terör operasyonlarının yürütüldüğü bölgede inceleme yapmak, orada görev yapan güvenlik güçlerine ve vatandaşlara yalnız olmadıklarını, MHP’nin yanlarında olduğu duygusunu vermek için Diyarbakır’a gittik. Benim ve arkadaşlarımın bu düşüncelerle Diyarbakır’a gitmemizden partimizin rahatsız olacağını düşünmemiz mümkün değildir. Orada Vatan partililer ile birlikte temaslarda bulunduğumuz ya da onlarla hareket ettiğimiz iddiaları ise tamamen gerçek dışıdır”
 
DİSİPLİN SÜRECİ
 
MHP yönetimi aktif milletvekili olmadığı için Prof. Dr. Özcan Yeniçeri’den yazılı savunma istemedi. Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu hakkında nasıl bir disiplin süreci işletileceği ise merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.