ODA tv'nin derdine bak!

ODA tv'nin derdine bak!
Bingöl'deki Bediüzzaman Said Nursi Camiinin temelini Vali, Belediye Başkanı ve il Jandarma Komutanı birlikte attı.

Bingöl'deki Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde açılan Bediüzzaman Said Nursi Camiinin temelini vali, Belediye Başkanı ve il Jandarma Komutanı birlikte attı.

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı konuşmada "Selahattin Eyyubi bizim medeniyetimizin yetiştirdiği bu coğrafyanın bir insanı. Bizim medeniyetimizin kritik bir eşiğinde haçlılar bir olup bizim üzerimize yürüdüğü kritik bir noktada bu coğrafyadan bir şahlanışı gerçekleştirip onların karşısında duran bir zat. Bu mahallenin ismi dolayısıyla çok güzel bir şahsın, tarihi bir şahsiyetin, bu coğrafyanın bir çocuğunun ismini taşıyor. Bediüzzzaman Said Nursi de yine bu coğrafyada yaşanan bir iman buhranının arkasından dimdik duran, yine bu coğrafyanın yetiştirdiği, buradan 200 kilometre ileride Bitlis’te doğmuş bir islam alimi. Caminin ismi de onun ismini taşıyor. Güzel bir tevafuk” dedi.

Vali Yavuz Selim Köşger'in yanı sıra, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcıları Cevat Gün, Muhammet Fuat Türkman ve Numan Tahir Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer açılışa katılırken, söz konusu isimler cami temelini birlikte attı.

KOMUTANIN CAMİ AÇMASINDAN RAHATSIZ OLDULAR

Komutanın cami açmasından rahatsız olan OdaTV ise haberde "Said-i Nursi, Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk'e karşı fikirleriyle bilinen ve Nur Cemaati'nin önderliğini yapan bir din adamıdır." yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.