Eski rakibinden Bahçeli'ye destek

Eski rakibinden Bahçeli'ye destek
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına destek verdi.

Yazılı bir açıklama yapan MYP Lideri Yılmaz, MHP'de yaşanan süreci değerlendirdi. Devlet Bahçeli'yi desteklediğini söyleyen Yılmaz, "Bahçeli'nin hata yapmış olması partiyi yıkmak ya da kendine üs arayan belirsiz hedeflere hizmet eden anlayışlara teslim etmek anlamına gelmiyor. Türkiye'de partiler, siyasal İslam sermayelerince idare ve kontrol edilmek isteniyor. Türkiye son 14 yılında büyük bir irtifa kaybetmiştir. İslam din olarak insanların vicdanlarından çıkartılmış kamusal etkinliği yok edilmiş cüzdanlarına sıkıştırılmış makam mevki ve politik güç toplama anlayışına teslim edilmiştir. Bu acımasız ve Allah'ın dininden uzak yaklaşımlar ne yazık ki toplumsal ahlakımızı tarumar etmiştir" diye konuştu.

MHP'nin Türk-İslam çizgisinde kalarak değişmesi gerektiğini savunan Yılmaz, "MHP içerisinde bir değişim olacaksa MHP'yi bu değişimi dönüşüme teslim etmeden yapmalıdır. Değişim arzusu çok yükseldiği için taban kör kütük seçimlere yönelmektedir. Halbuki bu seçimler yapılırken son derece doğru ve sağduyulu kararlar alınmalıdır. MHP içeresinde var olan kurucu unsur ülkücü Türk İslam değerleri korunmalı ve parti siyasal İslam tuzağına düşürülmemelidir" dedi.

"BAHÇELİ İLK KEZ HAKLI İHRAÇ POZİSYONU ALMIŞTIR"
Bahçeli'nin ilk kez haklı bir ihraç savunduğunu söyleyen Yılmaz, "Bahçeli ilk kez gereğini yapmakla haklı olacağı bir ihraç pozisyonu almıştır. Devlet Bahçeli çok fazla haksız ihraç işlemi tesis etmiştir. Bu nedenle ihraç kararlarında tabansal desteği kaybolmuştur. Fakat ilk kez reel ve somut konuşmalar yapmakta ve söylediklerini örneklendirmek sureti ile desteklemektedir. Görünen o ki Bahçeli bu kez haklı bir ihraç işleminden bahsetmektedir. Olağanüstü Kongre muhakkak toplanmalıdır. Devlet Bahçeli ne yapıp edip olağan üstü kongreyi toplamalıdır. Yoksa bugün söyledikleri de askıda kalacaktır. Kiminle ne hesabı var ise görüp büyük bir birlik şuuru ile olağan üstü kongre sürecini başlatmalıdır" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.