İngiliz bakandan ilişki itirafı

İngiliz bakandan ilişki itirafı
İngiltere Kültür Bakanı John Whittingdale, internetten tanıştığı bir seks işçisiyle ilişki yaşadığını, asıl mesleğini öğrenir öğrenmez de ayrıldığını itiraf etti.

 

BBC'nin haberine göre, Bakan yaptığı açıklamada, bu ilişkinin bakanlığa başladığı Mayıs 2015'ten önce yaşandığını belirterek "Bu ilişki, Kültür Bakanı olarak görev yaptığım süredeki hiçbir kararımda etkili olmamıştır" dedi.

Başbakanlık Konutu'ndan yapılan açıklamada ise Whittingdale'in "özel yaşam yaşamayı hak eden bekar bir erkek" olduğu ifadeleri kullanıldı

BBC Newsnight programına katılan Whittingdale; "O kişiyle match.com internet sitesinden tanıştım. Benim yaşlarımda ve bana yakın bir 

yerde ikamet ediyordu. Gerçek mesleğiyle ilgili hiçbir belirti vermedi, benim hakkımda tabloid gazetelere hikaye satmaya çalıştığını fark eder etmez de ilişkiyi bitirdim. Bu eski hikaye biraz beni utandırıyor. Bu olay Kültür Bakanı olmadan önce yaşandı, ve bakanlık koltuğunda oturduğum süredeki hiçbir kararımı etkilemedi" şeklinde konuştu.

Diğer yandan BBC, İngiltere'de bazı tabloid gazetelerin söz konusu olayı daha önce ortaya çıkardıklarını ancak olayda bir kamu yararı görmedikleri için yayınlamadıklarını aktardı.

AJANSLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.