Devlet Bahçeli muhaliflerine mi hizmet ediyor?

Devlet Bahçeli muhaliflerine mi hizmet ediyor?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kurultaya karşı katı duruşunu koruması muhalifleri taban üzerinde daha da mı güçlendirir? Milliyetçi kesimde bu konuşuluyor.

Devlet Bahçeli yönetimindeki MHP’nin 1 Kasım seçimlerinde, milletvekili sayısı bakımından HDP’nin de gerisine düşerek, TBMM’de HDP’nin ardından 4. Parti olması parti içinde liderlik tartışmasını gündeme getirmişti.

1 Kasım seçim sonuçları Bahçeli’li MHP açısından büyük bir başarısızlık ve hüsran olarak değerlendirilmiş, parti yönetiminde değişiklik gerektiği konuşulmaya başlanmıştı.

Bu başarısızlıkta Bahçeli’nin Meral Akşener, Sinan Oğan gibi tabanda hayli sevilen isimleri milletvekili göstermemesinin de etkili olduğu değerlendirmeleri yapılmış ve olağanüstü kurultay çağrıları gündeme gelmişti.

Fakat Bahçeli yönetimi olağanüstü kurultay çağrılarına kulağını tıkamış ve kurultayın vaktinde yani 2018’de yapılacağını duyurmuştu.

Bu kendi parti tabanında bile başarısız bulunan Devlet Bahçeli’nin 2 yıl daha MHP Genel Başkanlığı koltuğunda oturacağı anlamına geliyordu.

Tüm bu tartışmaların ardından Meral Akşener, genel başkanlığa adaylığını açıkladı. Ardından Sinan Oğan ile Koray Aydın ve son olarak da Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ genel başkan adaylığını açıkladı.

Bahçeli yönetimi muhaliflerin kurultay yapılsın çağrılarına da kulak tıkadı.

Muhalifler bunun üzerine delegelerden imza toplamaya başladı ve gerekli sayının çok çok üstünde bir imza ile parti genel merkezine başvurdu.

Bahçeli yönetimi imzaları tanımadı ve “isterlerse mahkemeye bile gidebilirler” diye meydan okudu.

Bunun üzerine muhalifler de birlikte topladıkları imzalarla mahkemeye başvurdu.

Mahkeme 8 Nisan günü başvuruyu görüştü ve kararını açıkladı.

Mahkeme, muhalifler Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın delegelerden topladıkları imzalarla yaptığı başvuru üzerine “olağanüstü kurultay yapılması” kararını verdi.

Bahçeli yönetimi mahkemenin bu kararı karşısında da yumuşamadı ve kurultayın 2018’de yapılacağını, mahkeme kararının temyiz edileceğini duyurdu.

Tüm bu yaşananlar Bahçeli yönetiminin kurultaydan kaçtığı algısı oluştururken, bunun da mağdur durumuna düşen muhaliflere yarayacağı belirtiliyor.

Bu noktada, Bahçeli’nin bilerek veya bilmeyerek muhaliflere hizmet ettiği ifade ediliyor.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.