PKK'nın okçu teröristi yakalandı

PKK'nın okçu teröristi yakalandı
Terör örgütü PKK üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı bulunan ve örgüte eleman kazandıran eski milli okçu Serdar Macit, Siirt'in Kurtalan ilçesinde yakalandı.

 

 

 

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele birimi ekiplerince sabah erken saatlerinde bir eve düzenlenen operasyonda terör örgütü üyesi eski milli okçu Serdar Macit, yakalandı.

DAĞ KADROSUNA ÇALIŞIYORDU

Terör örgütünün dağ kadrosuna eleman kazandırmak, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlamalarıyla hakkında tutuklama kararı bulunan ve uzun zamandır her yerde aranan zanlı, emniyetteki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle adli makamlara sevk edilecek.

TERÖRİSTLER İTİRAF ETMİŞTİ

Siirt'in Kurtalan ilçesinden Şanlıurfa'ya gelen Azad E. ile 18 yaşından küçük olan F.G. ile Y.M., otogardan Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesine gitmek için minibüse binmek isterken gözaltına alınmış, terör örgütü YPG'ye katılmak için kente geldiklerini söylemişlerdi.

"MACİT'TEN TALİMAT ALDIM"

Azad E., Siirt'te yaşayan ve Türkiye Bedensel Engelliler Okçuluk Milli Takımı'nda yer alan Serdar Macit'ten aldığı talimat doğrultusunda kente geldiklerini belirterek, "Ceylanpınar'dan Suriye'nin Rasulayn kentine geçecektik" demişti.

POLİS PEŞİNE DÜŞMÜŞTÜ

Mahkemeye çıkarılan Azad E. tutuklanırken, polis, hakkında 7 ayrı suçtan arama kaydı bulunan Macit'in peşine düşmüştü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.