Özgecan'ın katilinin ölümü hakkında şok gelişme

Özgecan'ın katilinin ölümü hakkında şok gelişme
Bakan Bozdağ, Özgecan'ın katillerinin vurulmasıyla ilgili çarpıcı bir bilgi aktardı: O silah bir görevli tarafından içeri sokuldu.

Adalet Bakanı Bozdağ, Özgecan Aslan'ın katilinin cezaevinde öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

SİLAHI İÇERİYE BİR GÖREVLİ SOKTU

Bozdağ, "silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı, şu anda gözaltına alındı. Dışarıda, içeride ona yardımcı olan başkaları var. Onlarla ilgili de gözaltılar var. Soruşturma devam ediyor. Öte yandan iki cezaevi müdürü ile 3 görevli de açığa alınmıştır" dedi.

Sheraton Otel'de düzenlenen "Türk Hukuk Sisteminde Aile Çocuk Kadın Çalıştayı"nın açılışına katılan Bakan Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GÖREVLİDEN DESTEK ALMADAN İÇERİ SİLAH SOKULAMAZ

Bozdağ, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'daki cezaevinde silahlı saldırıda ölmesi, babası Necmettin Altındöken'in yaralanmasıyla ilgili sorular üzerine, F tipi cezaevlerinin en yüksek güvenlikli cezaevleri olduğunu söyledi.

Bu cezaevlerine, dışarıdan herhangi birinin, orada görev yapanlardan destek almadan, silah veya başka bir şey sokmasının imkansız olduğunu vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Gerçekten çok ciddi güvenlik tedbirleri var. Çok ciddi orada çalışmalar var. Bütün bunları herhangi birinin aşabilme imkanı yok. Bu bizim değerlendirmelerimize göre, içeride görev yapan bir infaz koruma memurundan veya diğer bir çalışandan ancak destek alarak yapılabilecek bir çalışma olduğunu değerlendiriyoruz. Bir adalet müfettişini, iki ceza ve tevkifevleri kontrolörünü olayın olduğu gün tetkik etmek ve gerekli incelemeleri yapıp, rapora bağlamak üzere mahalline gönderdik. Ayrıca Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konuda bir adli soruşturma başlattı. Soruşturma bütün detaylarıyla şu anda sürüyor. Elde edilen ilk bilgilere göre, silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı, şu anda gözaltına alındı. Dışarıda, içeride ona yardımcı olan başkaları var. Onlarla ilgili de gözaltılar var. Soruşturma devam ediyor. Öte yandan 2 cezaevi müdürü ile 3 görevli de açığa alınmıştır."

"KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL"

Bozdağ, soruşturma bittikten sonra bütün gerçekler ortaya çıkacağını vurgulayarak, "Ama bu kabul edilebilir bir durum değildir. Adalet Bakanı olarak cezaevine silahın içeriden yardım suretiyle sokulabilmiş olmasını savunmak mümkün değil. Bu, gerçekten güvenlik açısından bir zafiyettir. Bu nedenle bu konuda ihmali, kusuru, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü adli ve idari tahkikat yapılacak ve gerekli müeyyideler uygulanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.