2 ton hainlik

2 ton hainlik
Hani’de PKK’lılar Jandarma karakoluna 2 ton bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. 2 asker şehit oldu. Şırnak, Mardin ve Hakkari’den de acı haber geldi.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde PKK’lı teröristler İlçe Jandarma Komutanlığı ile bitişiğindeki askeri lojmanlara yönelik bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. PKK’lılar bomba yüklü tankeri komutanlık nizamiyesinin girişine getirilerek, önceki gece saat 23.10 sıralarında infilak ettirdi. Jandarma binası ve lojmanlarla birlikte 1.5 kilometrekare alandaki tüm ev ve işyerlerinde büyük hasar oluştu. Saldırıda Jandarma Uzman Çavuşlar Halis Uysal ve Sezgin Burak Cantürk şehit oldu, 38’i asker, 6 asker yakını ile 2 sivil olmak üzere toplam 46 kişi yaralandı. Hainliğin dehşeti, gün ağarınca ortaya çıktı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte esnaf hasar gören işyerlerinde temizlik yapmaya başladı. Hani Sulh Ceza Hakimliği, bombalı saldırıyla ilgili yayın yasağı getirilmesini kararlaştırdı. Patlamanın meydana geldiği İlçe Jandarma Komutanlığı bahçe duvarına beyaz bir branda çekildiği görülürken, hasar gören binaya da büyük bir Türk Bayrağı asıldı. İlçede giriş ve çıkışlarda sıkı güvenlik önlemleri alınırken, patlama sonrası jandarma ve polis özel harekât timlerinin katıldığı hava destekli operasyon başlatıldı. Hani merkez ve kırsal alanında başlatılan operasyon sürüyor.

ACI HABERLER ART ARDA GELDİ 

Hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk için tören düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi’ndeki törene, şehidin bombalı saldırıda yaralanan silah arkadaşları da hazır bulundu.  
Şehitleri memleketlerine uğurlarken Şırnak, Mardin ve Hakkari’den acı haberler peş peşe geldi. Hakkari Dağlıca’da, tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması sırasında meydana gelen patlamada Üsteğmen Onur İlkhan (27), Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlarda Uzman Çavuş Cihangir Can (27), Mardin Nusaybin’de hainlerin silahlı saldırısı sonucu da Uzman Çavuş Kadir Demiryürek ile Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen şehit düştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.