Suphi’nin biletini babalar kesmiş!

Suphi’nin biletini babalar kesmiş!
Suphi Altındöken ve babasının cezaevinde silahla vurulma olayından organize çete çıktı! Gültekin Alan ile 6 şüpheli sorgulanırken ‘altın tabancalı kabadayı’ olarak tanınan çete liderinin de cinayetin içinde olduğu belirtildi.

Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Özgecan Aslan’ın katili Suphi Altındöken’in öldürülmesi, babası Necmettin Altındöken’in de yaralanması olayı ile ilgili olarak, katil zanlısı Gültekin Alan’nın olayda kullandığı silahı, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.’nün yardımıyla, kendisiyle aynı odada kalan hükümlü Hüsamettin B.’nin eşi olan Gamze B. aracılığıyla temin ettiği ortaya çıktı. 

FETÖ’den tutuklu

Olay günü ise; Gültekin A. ile 4 aydır aynı koğuşta kaldığı FETÖ/PDY soruşturmasından tutuklu olan  Ferhat Y.’nin, programlı olarak yapılan spor faaliyetine götürülürken bir infaz koruma memurunu oyaladığı, bu sırada Gültekin A.’nın, Suphi Altındöken ile babasını mazgaldan seslenerek vurduğu belirlendi. 

Kadın ve mekan karşılığı

Silahın cezaevine sokulmasına yardım ettiği tespit edilen İnfaz Koruma Memuru Hacı Ahmet Özdoğan’ın olaydan 2 gün önce 6 ay ücretsiz izin aldığı anlaşıldı. Açığa alınan Özdoğan’ın, zanlı Alan’ın Tokat’ta işlettiği gazinoya gittiği ve restoran işletmeye başladığı saptandı.Yine Gültekin Alan’ın Tokat’tan infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan’ın işlettiği mekan için kadın temin ettiği, bunların karşılığında da silahın ceza infaz kurumunda hükümlü bulunan Gültekin Alan’a teslim edilmesini sağladığı ortaya çıktı.

İlk savunma: Kamu vicdanı

Adana Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı’na ifade veren Gültekin Alan, cinayeti tek başına işlediğini ve kimseden yardım almadığını belirterek “Tasarlayarak yapmadım. Özgecan Aslan’dan etkilendim. Ben de 2 çocuk babasıyım. Kamu vicdanının sesi oldum. Geç gelen adalet tecelli etmiştir” diye konuştu.

2 müdür 3 görevli açıkta 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ müfettiş ve cumhuriyet savcılarının yaptığı soruşturma sonucunda 2 cezaevi müdürü ile 3 görevlinin açığa alındığını bildirirken “Bu, gerçekten güvenlik açısından bir zafiyettir. Bu nedenle bu konuda ihmali, kusuru, kastı olan kim varsa gerekli müeyyideler uygulanacaktır” dedi. 

6. şüpheli: Altın tabancalı kabadayı

Katil sanlısı Gültekin Alan ile birlikte adliyeye sevk edilen 6’ıncı kişinin  aynı koğuşta kaldığı birçok suça adı karışan çete lideri Ahmet Tekin Baykal olduğu anlaşıldı. 2008’de Kuşadası’ndaki çiftliğine Skorsky helikopterle baskın yapılan İzmirli çete lideri Baykal hakkında 510 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. 

Cenaze krizi sürüyor!

Suphi Altındöken’in cenazesi ise hala toprağa verilmedi. Aile, Adana ve Tarsus Belediyelerine avukat aracılığıyla resmi başvuru yaparak olumsuz cevabın yazı ile bildirilmesini istedi. Hayati tehlikeyi atlatan Baba Altındöken’in avukatı İbrahim Kaplan ile görüşmesine izin verilmedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum