IŞİD Türkiye'ye doğru ilerliyor

IŞİD Türkiye'ye doğru ilerliyor
Terör örgütü IŞİD Suriye’de Halep kentinin kuzeyinde yer alan Türkiye sınırındaki 5 köyü daha işgal etti.

Türkiye'ye sınır olan Halep’in kuzeyinde yer alan bölgelerde IŞİD, Türkiye ve ABD’nin desteklediği ÖSO’ya bağlı grupların elindeki köyleri ele geçirdi.  Mınbıc ve Cerablus kentinden getirdiği ağır silah ve militanlarla ÖSO’ya saldıran IŞİD ilerleyişini sürdürüyor. 
 
IŞİD 5 KÖYÜ ELE GEÇİRDİ
 
Türkiye’nin obüs toplarıyla, ABD önderliğindeki koalisyon uçaklarının ise havadan destek verdiği ÖSO’ya karşı 3 koldan büyük bir saldırı başlatan IŞİD, dün geceden bu yana Havar, İgde, Kafr Şuş, KafrGran ve Baragida köylerini ÖSO’nun elinden aldı. Bölgede IŞİD ile ÖSO arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken koalisyon uçakları bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor. Çatışmalarda IŞİD, ÖSO’ya bağlı 8 kişiyi kaçırırken, Türkiye de sınırdan IŞİD mevzilerini obüslerle vuruyor. 
 
‘SINIRA GÖÇ YENİDEN BAŞLADI’

 
IŞİD’in ilerlemesi üzerine sınırdaki köylüler Kilis’te bulunan Öncüpınar Sınır Kapısı’na doğru kaçarken, IŞİD’in Kilis’in karşısında Türkiye’nin kurduğu çadır kente yaklaştığı öğrenildi.

‘STRATEJİK KASABAYI DA ELE GEÇİRMİŞLERDİ’ 

IŞİD, geçtiğimiz günlerde stratejik konumda olan Çobanbey (Rai) kasabasını ÖSO’nun elinden almıştı.
 
ABD ve Türkiye, Cerablus kenti başta olmak üzere Türkiye sınırındaki bölgelerin IŞİD’in elinden alınması için ÖSO’ya bağlı grupları destekleme kararı almıştı.

Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.