PKK'lı teröristlerin şifreli mesajları çözüldü

PKK'lı teröristlerin şifreli mesajları çözüldü
Kilis'te yakalanan hain terör örgütü PKK'nın mensubunun üzerinden çıkan cep telefonundaki mesajlar, bölücü terör örgütü üyelerinin kendi aralarında kullandığı şifrenin çözülmesini sağladı.

Türkiye sınırında yakalanan teröristin cep telefonundaki SMS, bölücü terör örgütü üyelerinin kendi aralarında kullandığı şifrenin çözülmesini sağladı. Mesajdaki "badem" ve "kiraz" ifadelerinin çeşitli çaplardaki mühimmat için kullanıldığı belirlendi.

Kara Kuvvetleri Komutalığına bağlı hudut birlikleri, yasa dışı sınır geçişlerini engellemek için çalışmalarına devam ediyor.

PKK/PYD'Lİ SINIRDA YAKALANDI

Bu kapsamda Suriye'den yurda yasa dışı yollarla girmeye çalışan terör örgütü PKK/PYD üyesi, Kilis'in Gülbaba köyündeki Kemal Yanık Hudut Karakolunun sorumluluk bölgesinde güvenlik güçlerince yakalandı.

Yakalanan kişi ve beraberindeki malzemeler, İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi.

u_674_1.jpg

TELEFONDAN ÇIKAN SMS VE FOTOĞRAFLAR

Teröristin cep telefonundaki SMS ise bölücü terör örgütü üyelerinin şifreli mesajlaşmalarını ortaya çıkardı. "30 tane kiraz ve 320 tane bademimiz var daha. Eğer bademi dağıtamıyorsanız onların bir miktarını sizden alabiliriz" yazılı mesajdaki "kiraz"ın büyük çaplı, "badem"in ise daha küçük çaplı mühimmat olduğu tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.