Jirki aşiretinden PKK'ya Türk bayraklı gönderme!

Jirki aşiretinden PKK'ya Türk bayraklı gönderme!
Hakkari'de Jirki aşiretinden PKK'ya çok anlamlı bir gönderme yapıldı. Saldırıya uğrayan aşiret liderinin oğlu Hulusi Adıyaman twitter'dan bir mesaj paylaştı.

Hakkari'de Jirki aşiretine mensup bir grup, Şırnak Beytüşşebap'ta aşiret liderleri Tahir Adıyaman'ın PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında yaralanmasına tepki göstermişti. Grup adına açıklama yapan Jirki Aşireti'nin Hakkari'deki ileri geleni Mehmet Adıyaman, "Bizler aşiret olarak bunun intikamını alacağız" demişti.

Saldırıya uğrayan aşiret liderinin oğlu Hulusi Adıyaman ise Twitter üzerinden mesaj vardı.

Adıyaman, babasının evinde dalgalanan Türk Bayrağı'nın fotoğrafını paylaşarak, "Ne yaparsanız yapın şanlı bayrak babamın evinde her daim dalgalanacak" ifadelerini kullandı.

İntikam yemininin ardından terör örgütü PKK'dan yapılan açıklamada ise 'Biz yapmadık' denilmişti.

jirki-asiretinden-pkk-ya-turk-bayrakli-gonderme--2107821.jpeg

KORUCULUĞU KABUL EDEN İLK AŞİRET

Terör örgütü PKK’nın silahlı eylemleri başlattığı 15 Ağustos eyleminden hemen sonra Mayıs 1985’te ilk koruculuk teklifi Jirki aşiretine yapıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda Jirki aşireti, korucu olmayı kabul etti. 10 bin kişilik mensubu ve yüzlerce korucusuyla 30 yıl boyunca PKK’ya karşı devletin yanında yer alan Jirki aşireti, teröristler tarafından tehditler alıyordu.

Ertuşilerin bir kolu olan Jirkiler, Hakkari ile Şırnak'ın Uludere ilçesinde söz sahibi olan ve 40 bine yakın oya hükmeden bir aşiret. Jirki isminin Hakkari ve Beytüşşebap yöresinde yaşayan Jiro isimli şahıstan geldiği kabul edilirken, aşiret Şemdinan, Gewdan, Mamxuran, Şidan ve Şerefan kolları gibi Hertoşilerin Mendıkan boyuna bağlı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.