Halep'in düşmesi halinde 100 bin kişilik göç kapıda

Halep'in düşmesi halinde 100 bin kişilik göç kapıda
Suriye'yi kan gölüne çeviren Esed, şimdi de İran ve Rusya güçleri ile Halep'te kirli bir plan içerisine girdi. Halep'e büyük bir operasyon düzenleyerek, gelecek göç dalgasıyla Türkiye'yi çıkmaza sokmak istiyorlar.

İran ve Rusya'nın desteğini alan Esed'ın memleketi olan Lazkiye'den Halep'in güneyine 2000 askerin gönderildiği, rejimin bölgeye misket bombası saldırıları düzenlediği gelen ilk bilgiler arasında.

İRAN'DAN 2000 ASKER TAKVİYESİ

Esed'in 1000 askerine takviye olarak İran'dan da 2000 asker bölgeye sevk edildi. 

 "İran Devrim Güçleri, Halep'in kuzeyindeki kırsal bölgede üs kurdular. 

Halep yaklaşık 3 buçuk yıldır, rejim güçleri ve muhalifler arasında bölünmüş durumda. Kentin güneyi ve batısı büyük oranda El Nusra grubunun elinde bulunuyor.

HALEP MUHALİFLERİN SON KALESİ

Halep, muhaliflerin merkezinde etkin olduğu son büyük kent ve kuzeydeki son kaleleri. Halep'in batısındaki İdlib koalisyonun elinde. Kuzey doğusundaki Rakka ve Deyr ez Zor da IŞİD'in kontrolünde. Rejimin Halep'te olası bir zaferi, muhalefete çok büyük bir darbe indireceği görünen bir gerçek.

KISMİ ATEŞKES SONA ERECEK

Bu tür bir saldırıdan sonra 8 haftadır süren kısmi ateşkesin sonu gelecek.

BÜYÜK BİR GÖÇ DALGASI TÜRKİYE'YE GELECEK

Böyle bir saldırının ardından Halep'in düşmesi Türkiye'yi de zor durumda bırakacak. Bölgenin rejim güçlerinin eline geçmesi 100 bin kişilik bir göç dalgasının Türkiye'ye bir anda gelmesi demek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.