34 gün sonra ilk cuma namazı

34 gün sonra ilk cuma namazı
Yüksekova Yeşildere Mahallesi'nde devam eden çatışmalar nedeniyle İhsaniye Camisi'nde 34 gün sonra ilk kez cuma namazı kılındı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütüne yönelik  operasyonlar sonucu Yeşildere Mahallesi'nin güvenliğini sağlayan asker ve  polisler, 34 gün aradan sonra birlikte saf tutarak cuma namazı kıldı.

Yüksekova'da, 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan  "Şehit JandarmaUzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" devam ediyor.

Güvenlik güçleri, ilçenin Orman, Mezarlık, Eski Kışla, Yeni,  Yeşildere, Cumhuriyet, Dize, Esentepe ve Güngör mahallelerinde el yapımı  patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların  kaldırılması çalışmalarını sürdürüyor.

Operasyonlar kapsamında ilçe merkezindeki Yeşildere Mahallesi'ni  teröristlerden temizleyen güvenlik güçleri, ilçe merkezinde 34 gün sonra ilk kez  cuma namazı kıldı.

Mahalledeki İhsaniye Camisi'nde birlikte saf tutarak namaz kılan asker  ve polisler, şehit olan meslektaşları için dua etti.

Köy korucularının da katıldığı cuma namazı sonrasında, operasyonlar  sırasında şehit olan güvenlik güçleri için okunan Kur'an-ı Kerimlerin hatim duası  yapıldı ve lokma dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.