Beşiktaş her alanda lider

Beşiktaş her alanda lider
Oynadığı futbolla herkesin beğenisini kazanan lider Beşiktaş'ta bu sezon takımı sırtlayan oyuncuların sayısının fazla olması göze çarpıyor. Ligin istatistiklerinde ise siyah-beyazlı oyuncular takımları gibi zirveyi bırakmıyor.

Ligde en yakın takipçisi Fenerbahçe'ye 5 puanlık fark atarak zirvedeki yerini sağlamlaştıran siyah-beyazlı takım hedefine her geçen gün bir adım daha yaklaşıyor. Beşiktaş'ın bu sezon şampiyonluk yarışında en önemli aday haline gelmesini sağlayan siyah-beyazlı futbolcular ise takımlarını sırtlamaya devam ediyor.

İLK SIRA ATİBA'NIN

İki yıldır Beşiktaş'ın orta sahasını dinamo gibi çalıştıran Kanadalı Atiba Hutchinson, bu sezon Oğuzhan ile yakaladığı uyumla birlikte siyah-beyazlı takımda öne çıkan futbolcular arasında yer alıyor. Süper Lig'de 28. hafta geride kalırken Kanadalı futbolcu pas ve orta saha organizasyonu alanından ligin en iyisi. 33 yaşındaki tecrübeli oyuncu siyah-beyazlı takım ile ligde 28 maç oynarken, bu maçlarda rakip ağlara 2 gol kaydetti 1 de asist yaptı. Maç başında yüzde 92'lik bir pas başarısı sağlayan Atiba, yine maç başına ise 60 başarılı pas ortalaması yakaladı.

GOMEZ KRALLIĞA DOĞRU

Beşiktaş'ta istikrarın iki isminden biri Mario Gomez. Sezon başında siyah-beyazlılara transfer olan tecrübeli golcü ligde fırtına gibi esiyor. Son yıllardaki düşüşünü Beşiktaş'ta sonlandırarak uçuşa geçen Kara Kartal'ın Alman golcüsü ligde gol krallığında tek başına yürüyor. Rakip fileleri 22 kez sarsan Gomez, en yakın rakibi Eto'o'yu da (17) geride bıraktı.

Mario Gomez, rakip fileleri sarsmanın yanı sıra gol yollarında da yaptığı 3 asistle sadece kendisi gol atmıyor, attırıyor da. Süper Lig'de 28 hafta geride kalırken Alman panzeri rakip kaleleri ise adeta abluka altına alıyor. Maç başına 2,89 şut ortalamasıyla mücadele eden tecrübeli golcü, isabetli şutlarda da maç başına 1,89 ile ligin en iyisi konumunda.

SOSA EN İYİ DÖNEMİNDE

Siyah-beyazlı takımın jokeri Jose Sosa kariyerinin en iyi günlerini yaşıyor. Mario Gomez ile birlikte forvet hattında 'Süper İkili' olan Arjantinli futbolcu, oynadığı futbolla da alkış alıyor. Ligde bu sezon kariyerinin en iyi günlerini yaşayan Jose Sosa, kritik maçlarda attığı gollerle kendisine verilen görevi fazlasıyla yapıyor. Arjantinli yıldız şu anda yaptığı 10 asistle ligin en çok asist yapan futbolcusu konumunda. Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu ligde oynadığı 25 maçta yaptığı 10 asistin yanı sıra rakip ağlara 6 da gol kaydetti.

PAS BEŞİKTAŞ'IN İŞİ

Pas organizasyonu açısından geçen sezon bölüm bölüm etkileyici performanslar sergileyen Beşiktaş'ta bu sezon ise Teknik Direktör Şenol Güneş'in takımın başına geçmesiyle pas organizasyon etkinliği uzun süredir devam ediyor. Ligde 29. haftaya girilirken topla oynama oranında yüzde 58 ile maç başına en yüksek ortalamayı tutturan Kara Kartal, yine maç başına 6,04 şutla ligde kaleyi en isabetli vuran takım konumunda.

İÇERİDE DE DEPLASMANDA DA LİDER

Ligde topladığı 66 puanla lider konumda bulunan Beşiktaş, iç sahada 37 dış sahada ise 29 puan topladı. Deplasmanda topladığı 29 puanla en yakın takipçisi Fenerbahçe'ye 4 puanlık fark atan siyah-beyazlılar, 'en iyi deplasman takımı' unvanını sürdürüyor. İç sahada ise 37 puan toplayan Şenol Güneş'in öğrencileri yine Fenerbahçe'nin 1 puan önünde 'en iyi iç saha takımı' unvanını da koruyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.