Üç saatlik keşif sonrası bombalı aracı patlattılar

Üç saatlik keşif sonrası bombalı aracı patlattılar
Bölücü terör örgütünün Diyarbakır Bağlar'da sekiz polisin şehit olduğu bombalı araçla düzenlediği saldırıda yürek yakan bir detaya ulaşıldı.

Sekiz polisin şehit olduğu bombalı araç saldırısını gerçekleştiren PKK’lıların keşif görüntüleri ortaya çıktı. “Rezan Farkin” kod adlı Nezir çiçek ile “Masiro” kod adlı Mervan Erdem’im saldırıdan önce bölgede yaya ve araçlı biçimde keşif yaptıkları anlaşıldı. İki PKK’lı teröristin kent dışından gelen polislerin geçici olarak barındığı öğrenci yurdundan yapılan polis sevkiyatını takibe aldıkları da belirlendi. 

Olayın ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda soruşturmayı yürüten Diyarbakır Emniyeti, saldırıyı organize eden ve gerçekleştiren kişilerin kamera görüntülerine ulaştı. Diyarbakır Emniyeti Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubeleri tarafından oluşturulan özel bir ekibin çalışmasıyla, saldırıdan önce olay yerinde yapılan keşif çalışmalarına ait görüntüler elde edildi. 

150 saatlik görüntü

Sur’daki operasyonlara katılmak amacıyla Diyarbakır dışından gelen polislerin geçici olarak barındığı Halid Bin Velid Öğrenci Yurdu’ndan göreve çıkan polisleri taşıyan zırhlı araca yönelik saldırının ardından polis, yaklaşık 150 saatlik kamera görüntülerini inceledi. İncelemeler sonrasında, eylemi organize eden ve gerçekleştiren Çiçek ile Erdem’in eylemden bir kaç gün yurt çevresindeki görüntüleri bulundu. 

Daha sonra patlatılacak bomba yüklü aracın bırakılacağı bölgeye 65 LB 837 plakalı “Doblo” marka bir araçla gelen iki şüphelinin, yurt çevresindeki cadde ve sokaklarda yaya keşif yaptıkları ve polis araçlarının yurttan çıkış saatlerini tespit ettikleri anlaşıldı. 

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.