Ülkücüler kendilerine hakaret eden Celal Adan’ın istifasını istiyor

Ülkücüler kendilerine hakaret eden Celal Adan’ın istifasını istiyor
MHP’de son kurultayda Bahçeli’yi genel başkan seçmiş olan delegelerin imzalarıyla olağanüstü kurultay isteyen muhaliflere olan ilginin günden güne artması Devlet Bahçeli ve yardımcılarını adeta çıldırttı.

MHP’de son kurultayda Bahçeli’yi genel başkan seçmiş olan delegelerin imzalarıyla olağanüstü kurultay isteyen muhaliflere olan ilginin günden güne artması Devlet Bahçeli ve yardımcılarını adeta çıldırttı.

MHP’nin DYP kökenli genel başkan yardımcısı Celal Adan, kurultay isteyen delegeler ile muhaliflere “nesebi gayri sahih” diye hakaret etti. Ülkücülerden çok sert tepki sesleri yükseliyor. Ülkücüler Celal Adan’ın istifasını istiyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ın yaptığı yazılı basın açıklamasında, MHP'de Genel Başkan değişikliği isteyenler için "Nesebi gayri sahih" ifadesini kullanmasından dolayı partililerden büyük tepki aldı ve Adan'ın istifa etmesi istendi. 

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin olağanüstü kurultayın yapılmasına karar vermesi MHP’de adeta öfke patlaması yaptı. Kurultay talep edenlere karşı, Genel Başkan Devlet Bahçeli ile başlayan, MHP Genel Sekreteri 
İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın devam eden ağır ifadelerle dolu açıklamalara son olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın hakareti eklendi. Adan, kendisine ait (www.celaladan.com.tr) internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, “Milliyetçi Hareket Partisi proje partisi değildir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin kökü dışarıda değildir, Türk milletinin bağrında, vicdanında ve irfanındadır. Partimiz, nesebi gayrisahih birtakım sözde siyasi karakterlerin küçük akıllarına oyuncak olmayacak kadar büyüktür” demesi Ülkücüler arasında infial yarattı. Sosyal medyaya taşan tepkilerin yanısıra gazetemizi arayan Ülkücüler, “Yaptığı hakareti iade ediyoruz. Ülkücüler şeref ve haysiyet sahibidir, p.ç değildir...” dediler..

Neler dediler?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında ağır ifadelerle kurultay isteyen MHP’lilere
 yüklenmişti. Bahçeli, “Milletvekili adayı olmayan veya olsa bile seçilemeyen ya da milletvekili olup da sorumluluktan kaçan kim varsa birden bire aynı mevzide toplanmışlardır. 

Bunların hepsi değişim korosunda buluşmuşlardır. Kimisi Okyanus ötesine umut bağlamış, kimisi de müzmin ve malum muhaliflerle ve MHP hasmı kalemşörlerle söz ve ağız birliği etmişlerdir” demişti. Bahçeli şunları söylemişti: “Kurultay tacirlerinin hedefi; sanıldığı gibi MHP’yi selamete çıkarmak, iktidara taşımak değil, aksine MHP’yi ele geçirerek güçten düşürmektir.”

Bunun ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Büyükataman, kurultay talebinde bulunan MHP’lileri “truva atı” benzetmesi yaparak, “Önceden içimize atılmış kozalar, 1 Kasım seçimleri sonrasında kabuklarını kırmış, partimize içeriden ve dışarıdan topyekûn bir taarruz başlatmıştır. Milliyetçi Hareket Partisini ve Ülkücüleri ölümlerle bile sindiremeyeceğini anlayanlar geçmişte olduğu gibi ‘truva atı’na müracaat etmişlerdir” suçlamalarında bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin de “Bizzat yönetmeye talip olanlarda kurumun ve makamın saygınlığını koruma endişesi görülmediğine göre, asıl niyetleri bir gün bu yüce makama oturmak değildir. Türkiye yangın yeriyken siyasi hesap peşinde görüntüsü verenlerin, son milli kale MHP’yi etkisizleştirme görevi yürüttükleri gayet açıktır” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise “Kendilerini kamuoyuna MHP genel başkan adayı olarak lanse eden isimlerin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararını gerekçe göstererek olağanüstü kurultay tarihi belirlediler. Söz konusu zevat, bu son teşebbüsleriyle durumdan vazife çıkarmakta, kendi kendilerine gelin güvey olmaktadır” dedi.

Ülkücülere küfür ettiği gerekçesiyle tepki alan Adan, Twitter hesabından "Siyasi karakter ülkücülük değildir.  Siyasi karakter dışarıdan müdahale edenlerin adıdır. Ülkücünün onurunu yanımızda incitecek kimse yer yüzünde anasından doğmamıştır. Ülkücüler şerefimizi teslim edeceğimiz dava arkadaşlarımızdır. " diyerek cevap verdi. Adan'ın bu cevabı tartışmayı daha da alevlendirdiği görüldü. 

Twitter üzerinden Adan’a tepki veren Ülkücüler, Adan’ı istifaya çağırdı. İşte o tweetlerdden bazıları:

celal-adan.gif

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.