Vatandaşın dikkati faciayı engelledi

Vatandaşın dikkati faciayı engelledi
İstanbul Sultangazi'de bir vatandaşın mazgalın içinde dikkatini çeken bir düdüklü tencere görmesinin ardından ekipler harekete geçitti ve tuzaklanan bomba son anda imha edildi.

Olay , saat 00.30 sıralarında Sultangazi 50. Yıl Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde cadde üzerinde yürüyen bir vatandaş, mazgalın içerisinde bir tencere gördü. Vatandaş bunun üzerine 155 Polis İmdat hattını arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, mazgalda tencereyi görmesi üzerine durumu bomba imha uzmanlarına bildirdi. Bir süre sonra olay yerine gelen uzman ekipler koruyucu kıyafetlerini giydi. Bu esnada polis de güvenlik şeridi çekerek caddeyi çift taraflı yaya ve araç trafiğine kapattı. Ardından uzman ekip mazgalın içerisine fünye bıraktı. Çevre güvenliğinin alınmasının ardından uzman ekip fünyeyi kontrollü bir şekilde patlattı.
 
TENCERENİN İÇERİSİNDEN PATLAYICI MADDE ÇIKTI
 
Büyük bir gürültü ile fünyenin patlatılmasının ardından tencerenin içerisindeki patlayıcı madde imha edildi. Tencerenin imha edilmesinin ardından olay yerine gelen inceleme ekipleri, tencere de inceleme yaparak delil topladı. Yapılan incelemenin ardından toplanan numuneler Bomba İmha Müdürlüğü’ne götürüldü. Öte yandan polis içerisinden patlayıcı çıkan bombayı yerleştirenleri yakalamak için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.