Karısını üçüncü kattan düşürdü!

Karısını üçüncü kattan düşürdü!
Son günlerde yaşanan kadına şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi.Boşanmak üzere olduğu eşinin bıçakla üstüne yürümesi üzerine balkondan düşen Hatice Çelik'in eşi polise: "Tahrik edildim" dedi.

Kadına şiddeti engellemek için yapılan yasal düzenlemeler, mahkemelerin koruma tedbirleri hatta polis koruması bile vahim sonu değiştirmeye yetmiyor.  İstanbul Bayrampaşa’da balkondan düşerek ağır yaralanan 35 yaşındaki hemşire Hatice Çelik’le ilgili soruşturmada, çaresiz kadının bıçakla üzerine gelen kocasından kurtulmaya çalıştığı öğrenildi.

Hatice Çelik boşanma sürecinde olduğu kocası 37 yaşındaki servis şoförü Mehmet Çelik hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Ancak Çelik olay günü çocuğunu görme bahanesiyle eşinin evine gitti. Karısına yaklaşması bile yasakken evine kadar giren koca Mehmet Çelik olayı şöyle anlattı: “Eşim elindeki cep telefonuyla oynuyordu. Kendisine ayıp ettiğini söyledim. Bana  ‘Sana ne benim p... misin’ dedi. Bu sözler beni tahrik etti. Mutfağa gidip bir bıçak aldım ve seni öldürürüm dedim. Bunun üzerine eşim elinde sigarasıyla balkona çıktı. Sonra da komşulardan birinin ‘kadın aşağıya atladı’ diye bağırdığını duydum. Balkondan baktığımda yerde yattığını gördüm. Ardından yanına indim, 112’yi aradım.”

‘EVİ TOPARLA’ MESAJI

Ancak Mehmet Çelik, polisin de olay yerine ulaşmadan önce  eşi hastaneye kaldırılırken evden ayrıldı. Kısa süre sonra polisler tarafından evinin yakınında gözaltına alındı. Gözaltına alınan koca Çelik’in komşusuna bıçağı alması ve evi toparlaması için mesaj attığı tespit edildi. Nöbetçi hakimin söz konusu mesajı sanık Mehmet Çelik’e sorması üzerine Çelik “Ben içerdeydim, ses gelince elimde bıçakla balkona çıktım. Bıçak o yüzden elimdeydi” dedi.

ÖLÜM TEHDİDİNDEN DAVASI VAR

Mahkeme bu olayı göz önünde bulundurarak Hatice Çelik’i öldürmeye teşebbüs ettiği şüphesinin güçlü olduğu kanaatiyle Mehmet Çelik’in tutuklanmasına karar verdi. Hatice Çelik’in kısa bir süre önce Mehmet Çelik tarafından telefonla aranarak “seni öldüreceğim” diye tehdit ettiği için suç duyurusunda bulunduğu, 54. Sulh Ceza Mahkemesi’nde de dava açıldığı öğrenildi.

HATİCE ATLADI MI ATILDI MI?

Çelik’in 6 metre mesafe yüksekliğindeki 3’ncü kattan elinde bıçakla üzerine gelen kocasından kurtulmak için mi atladığı, yoksa kocasının mı ittiği Hatice Çelik sağlığına kavuşursa vereceği ifadeyle aydınlanabilecek. Çelik, şu an bilinci kapalı bir şekilde yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Mehmet Çelik ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.