'Merkel, Gaziantep’e gelecek'

'Merkel, Gaziantep’e gelecek'
GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya Şansölyesi Angela Merkel’in bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Gaziantep’e geleceğini ve hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Bakan Kılıç, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep geldi. Kentte ilk olarak Valiliği ziyaret eden Akif Çağatay Kılıç, Vali Ali Yerlikaya’dan bilgiler aldı. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Gaziantep’i ziyaret edeceğini söyleyen Bakan Kılıç, ziyaret için hazırlıklara başlandığını kaydetti.

Türkiye'nin komşusu olan Suriye'de iç savaşın sürdüğünü ve savaştan kaçan binlerce insanın Gaziantep'e yerleştiğini ifade eden Bakan Kılıç, bu yönüyle Gazianteplilerin takdir edilmesi gerektiğini kaydetti. Kentte çok sayıda Suriyeli mültecinin barındığını hatırlatan Kılıç, şunları dedi:

"Gaziantep, şu an da evlerinden edilmiş, kendi halkını öldüren bir zalimin baskısı, bir diktatör yüzünden kendi ülkelerini terk etmiş Suriyeli kardeşlerimize yuva, kucak açan, evini, yüreğini açan, çok önemli görevler gören bir şehrimizdir. Bu anlamda Gaziantepli tüm hemşerilerimize tekrar teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum, çünkü dünyada bu kadar yoğun bir misafiri ağırlama noktasında başarı gösteren az şehir vardır, ama bizim ülkemizin, milletimizin ve Gaziantep’imizin değerlerinden kaynaklanan, geçmişinden gelen özellikle bu görevimizi de en iyi şekilde yerine getiriyoruz."


STADYUM İNŞAATINI İNCELEDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti il başkanlığına gitti ve gençlik kolları üyeleri ile bir araya geldi. AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Abdulhamit Gül, Mehmet Erdoğan ve Abdulkadir Yüksel'in de bulunduğu parti binasında gençlere hitap eden Bakan Kılıç, adını anmak istemediğini söyleyerek 'ana muhalefet partisi genel başkanı' olarak hitap ettiği Kılıçdaroğlu'nun; 'Türkiye’de yurt yapılmıyor' sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Şimdi ana muhalefet partisinin genel başkanı geçenlerde; 'Türkiye’de yurt yapılmıyor' demiş. Ben buradan sadece rakamları vereceğim; o rakamlar herhalde cevabı olacaktır onun. Basit bir hesapla, bakın Türkiye’de 2002 yılında 190 yurt var ve yurtların kapasitesi 180 bin civarındaydı. Şu anda yurtlarımızın kapasitesi 460 bini aşmış durumda, 604 yurdumuz bulunuyor. Yine devam eden yatırımlarımızla beraber sadece bu yıl içerisinde arttıracağımız kapasite 100 bine yakın. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde toplam 250 bine yakın bir kapasite artışı olacak. Demek ki Türkiye’de yurt yapılıyor. Rakamlar var. Bu rakamlara itiraz edemeyecek herhalde. Cumhurbaşkanımıza karşı kullanmış olduğu kelimeler, hükümet üyesi olan bir hanımefendiye karşı kullanmış olduğu kelimeler ve bunların ısrarıyla alakalı tutumdan dolayı kendisinin ismini anmayı açıkçası çok da istemiyorum, dolayısıyla ana muhalefetin genel başkanı dediğimizde herhalde amaç hasıl olmuş olacaktır.”

'GAZİANTEP ARENA YAZ AYLARINDA TAMAMLANACAK'

Bakan Kılıç daha sonra yapımı süren Gaziantep Arena Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir tarafından karşılanan Bakan Akif Çağatay Kılıç, stadın ilk koltuğunu yerine monte etti. Stadyumun yaz aylarında tamamlanacağını dile getiren Bakan Kılıç, "Şu anda Gaziantep stadının ilk koltuğunu yerine takmış bulunuyoruz. Stadımızın yüzde 90’ı tamamlanmış bulunuyor. Yakın bir takiple Mayıs’ın başında çim serilmesine başlanacak. Buna müteakiben de koltuklar yerine takılmaya başlanacak. Yani yaz ayları içerisinde Haziran-Temmuz gibi inşaat işinin bitmesini ön görülüyor. İnşallah burada Gaziantepli hemşerilerimizin güzel maçlar izleyeceği ama sadece maç değil stadyumun bir yaşam alanı olarak hizmet vereceğini unutmamamız gerekir” diye konuştu.

İncelemenin ardından Kulüp Başkanı Kızıl, Bakan Kılıç’a Gaziantepspor forması hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.