İncirlik Üssü’nde 'çuval' eylemi!

İncirlik Üssü’nde 'çuval' eylemi!
Adana’daki İncirlik Üssü’nde, ABD askerinin başına çuval geçirmeye çalışan TGB'li 2 kişi gözaltına alındı.

İncirlik Üssü’nde dün düzenlenen 23 Nisan etkinliğine katılan üniversite öğrencileri arasında bulunan TGB Adana İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu, karşılaştığı bir Amerikan askerine, "2003 yılında askerimizin başına çuval geçirdiniz. Bunun ve ülkemizdeki terör olaylarının sorumlusu sizsiniz. Bombalar patlıyor her gün, şehit haberlerimiz geliyor. Bunun sorumlusu sizsiniz. Siz üssünüzden dışarı çıkamıyorsunuz, ancak biz sizin çıkamadığınız hapishanenize kadar giriyoruz ve bu çuvalı başınıza geçiriyoruz" diye tepkisini dile getirdi. Akarsu daha sonra, yanında bulunan çuvalı çıkarıp Amerikan askerinin başına geçirmeye çalıştı.

Türk askerinin müdahale ettiği Akarsu ile bu sırada eylemi kamerayla kayda alan TGB üyesi Cenk Kızılırmak gözaltına alındı. Terörle Mücade ekiplerine teslim edilen Akarsu ve Kızılırmak, Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

TGB Genel Sekreteri Sinan Sungur da 2 yıldır bu eylemi gerçekleştirmek için fırsat kolladıklarını, bu etkinlikte imkanı bulunca eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.