48 ilde 2 bin 261 gözaltı!

48 ilde 2 bin 261 gözaltı!
Paralel devlet yapılanmasının finansal ayağına yönelik düzenlenen operasyonlarda Türkiye genelinde 2 bin 261 kişi gözaltına alındı.

Sırasıyla Ankara, İstanbul ve İzmir’in başı çektiği listenin içerisinde öğretmenden polise, işadamından kamu görevlisine birçok şüpheli bulunuyor. Gerçekleştirilen operasyonların ülke genelinde 48 ilde yapıldığı öğrenildi. Yurt genelinde düzenlenen paralel yapı operasyonlarında gözaltı sayısının artması bekleniyor.

Emniyet verilerine göre, paralel devlet yapılanmasının finansal ayağına yönelik yapılan operasyonların başlangıcından bugüne kadar gözaltına alınan şüpheli sayısı 2 bin 261 kişiyi buldu. İlerleyen günlerde bu sayının daha da artacağı öğrenilirken, hakkında yakalama kararı bulunan birçok şüphelinin yurt dışına kaçtığı ya da ülke içinde firarda olduğu belirtiliyor. Paralel yapının içinde olduğu iddia edilen şüphelilerden 501’i yapılan işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 623 şüpheli hakkında ise denetimli serbestlik kararı verildi. Yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlardan yarısı, yani bin 137 kişi ise yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Ankara başı çekiyor

Ankara son zamanlarda paralel devlet yapısı üyesi olduğu iddia edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonların merkezi haline gelmeye başladı. Başka illerin de merkezi olduğu operasyonlarda Ankara’da yine çok sayıda şüpheli gözaltına alınıyor. Şu ana kadar örgüte yönelik düzenlenen operasyonlarda başkentte 509 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 133’ünün tutuklandığı öğrenildi. Şüphelilerin 102’si tutuksuz yargılanmak üzere, 274’ü de yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı. 

Ankara’yı takip eden İstanbul’da gözaltına alınan şüpheli sayısı ise 264. Bunlardan 73’ünün tutuklandığı, 107’sinin denetimli olarak, 84’ünün de emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. İzmir’de ise 157 şüphelinin gözaltına alındığı, 64’ünün tutuklandığı, 32’sinin denetimli olarak, 61’nin ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi. Gözaltı sayılarında üç büyük ilin ardından Isparta’nın gelmesi ise dikkat çekiyor. Yaklaşık 210 bin kişilik bir nüfusa sahip olan ve TÜİK’in geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri ilan ettiği Isparta’da 109 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 47’si tutuklanırken, 19’u denetimli olarak, 43’ü de emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın, “ödül yönetmeliği” kapsamında belirlediği terörist listesinde birçok FETÖ/PDY üyesi bulunuyor. Fethullah Gülen’in kırmızı grupta yer aldığı listenin yanı sıra yeşil, mavi, gri gibi listelerde 10’un üzerinde paralel yapı üyesi olduğu iddia edilen şüpheli bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.