Bayık’ın adamı cephanelikleri bir bir gösterdi

Bayık’ın adamı cephanelikleri bir bir gösterdi
Aralarında Cemil Bayık'ın en güvendiği ismin de bulunduğu 7 teröristin yer göstermesiyle PKK’nın cephaneliği ele geçirildi.

Hakkari Yüksekova’da TSK ve emniyetin yürüttüğü "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu devam ediyor.  Önceki gün güvenlik güçlerine teslim olan, aralarında bölücü terör örgütü PKK elebaşılarından Cemil Bayık'ın en güvendiği isimlerden olan sözde "Güngör Mahallesi sorumlusu"nun da bulunduğu 7 teröristin, İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alındı. Teröristlerin verdikleri bilgiler doğrultusunda Cumhuriyet Mahallesi'ne operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, yapımına yeni başlanan bir evin inşaatında ve yakınındaki evde bomba dedektör köpeklerinin de katılımıyla arama yaptı. 

2 gün sonra itiraf

Aramada, inşaatın temel kısmına gizlenmiş bir doçka, 10 kalaşnikof piyade tüfeği, bu silahlara ait 50 şarjör ve 2 bin mermi, 3 çaydanlık içerisine tuzaklanan 10 kilogram el yapımı patlayıcı, 2 el bombası, hücum yelekleri, tıbbi yaşam malzemeleri, kamuflajlar, gaz maskeleri, kamera sistemi ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.