YHT’ye dev bütçe!

YHT’ye dev bütçe!
TCDD'nin 2016 Yılı Yatırım Programı'ndaki ödeneklerinin yüzde 38'i yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine gidecek.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünün, 2016 Yılı Yatırım Programı ödeneklerinin yaklaşık yüzde 38'i yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine harcanacak. Bu yıl devam eden yüksek hızlı ve hızlı tren projeleri için yaklaşık 2 milyar liralık yatırım planlanıyor.

AA muhabirinin, 2016 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı hesaplamalara göre, TCDD'ye 5,3 milyar lira, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılması planlanan diğer demiryolu projelerine 4 milyar lira olmak üzere demiryolu ulaştırmasına bu yıl toplam 9,3 milyar liralık yatırım yapılması öngörülüyor.

En fazla ödenek Ankara-İzmir YHT hattına

Bu yıl TCDD'ye ayrılan yatırım bütçesinin önemli bir bölümü yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine gidecek. Yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine 2016'da yaklaşık 2 milyar liralık yatırım yapılacak. Bir başka ifadeyle TCDD'nin yatırım ödeneğinin yüzde 38’i yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine harcanacak.

Söz konusu projeler içinde en fazla ödenek, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı için ayrıldı. Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattında 633 milyon lira yatırım yapılması öngörülüyor. Türkiye'nin devam eden en önemli hızlı tren projelerinden olan Ankara-Sivas ve Kayseri-Yerköy YHT hatları için de bu yıl 380 milyon liralık yatırım planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.