CHP'li vekiller Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti

CHP'li vekiller Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti
ABD'ye giden CHP'li vekiller, Türkiye'nin politikalarını eleştirip, CHP'nin iktidara gelmesi durumunda neler yapacağını anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’den oluşan CHP heyeti, bir takım temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti.

İKTİDAR RÜYASI

ABD'de bazı yetkililerle görüşen CHP'li Öztürk Yılmaz, Amerika'nın Sesi'nin sorularını yanıtladı. Yılmaz, Washington'da yaptıkları kapsamlı görüşmelerde, CHP olarak iktidara gelmeleri halinde uygulayacakları politikaları ele aldıklarını söyledi.

CHP'Lİ VEKİL TÜRKİYE'YE SALLADI

Türkiye'nin dış politikasını ABD'de yerden yere vuran CHP'li vekil, "Gördüğümüz şu; Türkiye mezhepçi bir politikayla özdeşleşir hale geldi ve Türkiye bölgede yalnızlaştı.

Türkiye aslında hiçbir dönemde olmadığı kadar eleştiriliyor, Türkiye'de medyanın üzerine uygulanan baskı burada konu ediliyor. Kimle görüşürsek bu konu açılıyor. Dolayısıyla Türkiye'de hakikaten bir dönem başladığı ve bu dönemin Türkiye'nin demokratik yapısına zarar verdiği belirtiliyor. Biz bunu çok açık gördük" diye konuştu.

ÖZTÜRK YILMAZ DAEŞ'İN ELİNDEN KURTARILMIŞTI

Eski Musul konsolosu Öztürk Yılmaz DAEŞ'in elinde mahsur kalmış konsolosluk personeliyle beraber esir alınmıştı. Devletin büyük bir operasyonuyla kurtarılan Öztürk o gün hükümet için övgü dolu sözler söylerken CHP'den Ardahan milletvekili seçildikten sonra ağız değiştrdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum