Rusya'dan tuhaf savunma

Rusya'dan tuhaf savunma
Konaşenkov, Rus savaş uçaklarının Amerikan "USS Donald Cook" destroyerinin üzerinden uçmasının olağan dışı bir olay olmadığını savundu

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus savaşuçaklarının, Baltık Denizi'nde seyreden Amerikan "USS Donald Cook" destroyerinin üzerinden uçmasının olağan dışı bir olay olmadığını savundu.

"OLAĞAN DIŞI BİR OLAY DEĞİL"

Rusya Savunma Bakanlığının Facebook hesabından konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Konaşenkov, Rus savaş uçaklarının daha önce de Amerikan "USS Donald Cook" destroyerinin üzerinde uçuş yaptığını vurgulayarak, bu uçuşların özellikle gemi mürettebatı için beklenmedik veya olağan dışı bir olay olmadığını savundu.

Batı basını daha önce yayımladığı haberlerde, Rus savaş uçakları ve helikopterinin Baltık Denizi'nde uluslararası sularda seyreden Amerikan "USS Donald Cook" destroyerinin üzerinde tehlikeli şekilde defalarca alçak uçuş yaptığını bildirmiş, uçuşların saldırı simülasyonunu andırdığı ifade edilmişti.

Amerikan gemisinin, pilotlar ile Rusça ve İngilizce irtibat kurma çabalarına ise Rusların cevap vermediği belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.