Akşener cephesinden ilk tepki geldi

Akşener cephesinden ilk tepki geldi
MHP Genel Merkezi'nce eski milletvekili ve genel başkanlığa adaylığına açıklayan Meral Akşener hakkında inceleme başlatılması, Akşener ekibinin moralini bozmadı.

 AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, parti yönetiminin bu kararını,  Akşener'e yakın isimler "Genel Merkez kendi ayağına kurşun sıkıyor" sözleriyle  değerlendirdi. Aynı kaynaklar, "Zaten bazı teşkilatları feshettiği için genel  merkeze tepkili olanlara, bu kararla yenileri eklendi" dedi.
 
Öte yandan kararın medyada yer almasının ardından hem Twitter hem de  Facebook gibi sosyal medya kanallarında "AkşenereDokunma" etiketi hızla yayıldı.

Genel Merkez bu ifadelerin ardından, Akşener'in 1 Kasım seçimlerinden  sonraki açıklamalarına yönelik inceleme başlatmış, partiye yakın kaynaklar ise  incelemenin ardından Akşener'in kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk  edilebileceğini belirtmişti.
 
Muhalefet cephesinde, genel merkezin, Akşener hakkında, disiplin  kurulu vasıtası ile alabileceği bir ihraç kararının olağanüstü kongrede delege  oyları ile iptal edilebileceği ve "ülkücü iradenin Akşener'in genel başkanlığının  önünün kesilmesine izin vermeyeceği" yorumları yapılıyor.

Akşener, cuma günü katıldığı bir televizyon programında "Eğer bu  çevrelerin iddiaları doğru ise yani, Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bir paralel  projesi ise ben de MHP için bir paralel projesiysem baş paralel bu durumda Sayın  Bahçeli oluyor. Ama bu doğru değil. Türkiye'de son dönemde birisinin kafasına bir  taş düşse bundan birkaç yıl evvel Ergenekoncu'ydu, şimdi paralelci, yarın ne  olacak bakacağız." ifadesini kullanmıştı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum