Yusuf Kaplan'dan Erdoğan'a mezhep uyarısı

Yusuf Kaplan'dan Erdoğan'a mezhep uyarısı
Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezhep açıklamasına tepkisini sürdürerek "Mezhepleri kaldırıp atarsanız, mezhepsizlik tek din olur" uyarısında bulundu.

İslami medyanın önde gelen yazarlarından Yusuf Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Mezhepçilik fitnedir. Ne Sünniyim ne Şii, Müslümanım" şeklindeki sözlerine olan tepki ve uyarılarını bugünkü yazısında da sürdürdü.

Yusuf Kaplan Yeni Şafak'ta ki köşesinde "Mezhepleri kaldırıp atarsanız, mezhepsizlik tek din olur" diye yazdı.

Kaplan, aksi halde önüne gelenin dini kafasına göre yorumlayacağını ve ortada hiç bir muhkem ortak payda kalmayacağını savundu.

Kaplan, yazısının "Mezhepler, değişkenlerin sabiteleri yutmasını önler" başlıklı bölümünde şu görüşleri dile getirdi:

"Mezhepleri kaldırıp atarsanız, mezhepsizlik tek din olur: Ortaya kelle sayısı kadar Kur'ân, kelle sayısı kadar İslâm çıkar! Herkes din'e uyacağına, kafasına göre din uydurur. Protestanlığın tarihine bakın göreceksiniz bu ürpertici gerçeği.

Şunu üç temel gerçeği iyi bileceksiniz:

1-Mezhepler, değişkenlerin, sâbiteleri yutmasını önler.

2-Mezhepler, değişkenlerin, sâbite'ler tarafından yorumlanmasını mümkün kılar.

3-Mezhepler, değişkenlerin, sâbite katına yükseltilmesinin önüne set çeker.

Özetle: Hadislerin, mezheplerin tartışılmaya açılması, Müslüman toplumlarda Müslüman Omurga'nın çökertilmesini hedefliyor. Müslüman Omurga'nın korunması, ancak akîde, fikir ve siyasî bütünlüğün teminatı Ehl-i Sünnet Omurga'nın korunmasıyla mümkün olabilir.

Ehl-i Sünnet Omurga çökerse, Müslümanların birlik hayalleri de suya düşer. Dolayısıyla tarihin yeniden yapıldığı bir süreçte, Müslümanların tarihin yapılmasında kilit rol oynamaları aslâ mümkün olamaz.

Elbette ki, mezhepçilik yapmayalım. Ama mezhepsizliğin tek mezhep hatta kaçınılmaz olarak din katına yükseltilmesine de aslâ gözyummayalım. Yoksa önüne gelen dini kafasına göre yorumlar ve ortada hiç bir muhkem ortak payda kalmaz. Benden uyarması..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum