Faik Tunay partisinden istifa etti

Faik Tunay partisinden istifa etti
Eski CHP’li vekil Faik Tunay, bütün her şeyi ortaya dökerek partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Eski CHP İstanbul Milletvekili Faik  Tunay, "CHP'de ne milletvekiliyken ne de  milletvekilliğim bittikten sonra hiçbir şeyin değişmediğini gördüm. Kemal Bey  göreve gelirken güzel bir söylemle geldi ve 'CHP varsa herkes için var' dedi. Bu  süreçte bakıyoruz, 'CHP varsa herkes için var' söyleminin hiçbir altyapısı yok,  sadece söylemden ibaret kaldı. Parti sadece dar kesimlere hitap ediyor. Bu  yapısıyla partinin iktidar olması mümkün değil. "dedi. 

 Tunay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ana muhalefet partisi olan  CHP'nin tek ses olamadığını, birlik ve beraberlik içinde hareket edemediğini  kaydetti.

BAZI VEKİLLER KARŞI ÇIKMIŞ!

 CHP'de uzun bir süredir "Atatürk posterini kim indirdi" ve "Terörist  cenazesine CHP'li milletvekilleri gitti mi, gitmedi mi" tartışmalarının  yaşandığını anımsatan Tunay, en son, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun  "Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına evet diyeceğiz" demesine  rağmen bazı milletvekillerinin buna karşı çıktığını belirtti.

‘ERDOĞAN'I BAŞKAN YAPTIRMAMAK ÜZERE STRATEJİ İZLİYOR’

Bütün Türkiye'nin, başta CHP olmak üzere bütün muhalefetten  beklentisinin olduğunu ifade eden Tunay, "CHP, iktidarın hatalarını, yanlışlarını  düzgün bir şekilde dile getirerek, projeler açıklayarak iktidara gelmeye  çalışmalı. Bugün CHP'ye bakıyoruz plan, proje yok. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ı başkan yaptırmamak üzere strateji izliyor. Bunlara millet prim  vermiyor. Son seçimlerde yaşadık bunu. O kadar vaat açıklandı, o kadar bağırış,  çağırış ama alınan oy yüzde 25. Bir gram fazlası olmuyor. Bundan sonra da daha  geriye gider." diye konuştu.

“PLAN, PROJE, HEDEF, VİZYON YOK”

 CHP'de 4 yıl milletvekilliği yaptığını, bu dönemde de partisini  eleştirdiğini hatırlatan Tunay, şunları kaydetti:

"CHP'de ne milletvekiliyken ne de milletvekilliğim bittikten sonra  hiçbir şeyin değişmediğini gördüm. Kemal Bey göreve gelirken güzel bir söylemle  geldi ve 'CHP varsa herkes için var' dedi. Bana, 'Sağ gelenekten geliyorsunuz  nasıl CHP'ye gittiniz' diyenlere ben, bu söylemi hatırlatıyordum. Kılıçdaroğlu,  'CHP'yi dar kalıplardan kurtaracağız, ANAP'lı, DYP'li, AK Parti'li, MHP'li  siyaset yapmak isteyen herkes gelsin siyaset yapsın' diyordu. Bu süreçte  bakıyoruz, 'CHP varsa herkes için var' söyleminin hiçbir altyapısı yok, sadece  söylemden ibaret kaldı. Parti sadece dar kesimlere hitap ediyor. Bu yapısıyla  partinin iktidar olması mümkün değil. Bırakın iktidarı, bu yapıyla anamuhalefet  partisi olma görevini bile başaramayacak. Kısır tartışmalar, tamamen Recep Tayyip  Erdoğan nefreti üzerine kurgulanan bir siyaset, başkanlık sistemine odaklanmış  bir siyaset güdülüyor. Plan, proje, hedef, vizyon yok."

 "BU KAFA İLE  HİÇBİR ŞEY OLMAZ”

 Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölüm yılında kabrine yaptığı  ziyaretlerin, CHP yöneticilerince eleştirildiğini öne süren Tunay, "Bu kafa ile  hiçbir şey olmaz. Burada uzatmanın anlamı yok, yollarımızı ayırmak en doğru  olanı. Çünkü ben ilkelerimle ters düşmeye başlamıştım." ifadesini kullandı.

 "CHP'NİN PROBLEMİ KİŞİLER DEĞİL"

"CHP tarihten gelen yanlışlarını düzeltmek bir yana daha da kötüye  gidiyor" iddiasında bulunan Tunay, CHP'de bir genel başkan değişikliği dahi olsa  örgüt ve düşünce yapısı değişmediği sürece bir ilerlemenin olamayacağını savundu.

 "CHP'nin problemi kişiler değil. Deniz gider Kemal gelir, Kemal gider  Muharrem gelir, Muharrem gider Ahmet gelir ama düşünce yapısı, sistem aynı. Her  şeye muhalefet etmek üzere kurulmuş bir örgüt yapısı var, bunlar değişiklik  yapılmasına müsaade etmiyorlar ki" diyen Tunay, bu nedenle CHP'nin neredeyse 40  yıldır iktidar olamadığını ifade etti.

Tunay, istifa dilekçesini bugün, noter kanalıyla CHP Genel Merkezi'ne  gönderdiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.