'Solcu baba' lakaplı İskender Çolak öldü

'Solcu baba' lakaplı İskender Çolak öldü
Bir zamanlar Bülent Ecevit'le aynı cezaevinde kalan ve 'solcu baba' olarak tanınan İskender Çolak yaşamını yitirdi.

 

Bülent Ecevit ile cezaevinde birlikte kalan ve 'solcu baba' olarak bilinen İskender Çolak, yaşamını yitirdi. 73 yaşında kalp krizinden ölen Çolak 19 Nisan salı günü toprağa verilecek.

Ankara’da “Gariban babası” olarak da bilinen ve yasa dışı işlere adı karıştığı için sık sık cezaevine de giren Çolak, kendisini “Bizimkisi mafyalık değil, kabadayılık” olarak tanımlıyordu. Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’le de hapishane arkadaşı olduğu bilinen Çolak, o günleri şöyle anlatmıştı:

“Ecevit çok düzgün adamdır. Hapishane arkadaşım. 54 gün koğuşta beraber kaldık. Hapisteyken ben ona Samsun 216 sigarası getirttim. ‘Beni buna alıştırdın, ama dışarıda ben bunu bulamam’ dedi. Bir gün cezaevine içli köfte, baklava getirttim, ‘Perhizi bozuyorsun’ dedi. Dünyaya sesini duyurmuş adam… Kıbrıs kahramanı… Cezaevinde gazete alacak parası yok. Gözlerim doldu.”

İskender Çolak, yeraltı dünyasında solcu olarak tanınan ender isimlerden de biriydi. Siyasi düşüncesini de Can Dündar'la olan bir röportajında anlatan Çolak, şunları söylemişti:

"Lenin toplu yazılarında diyor ki, "Somunu cıvataya takarsın, anahtarla sıkınca geri atar ya, bu sosyal demokratları da sıkıştırdın mı, burjuvazinin yanına kaçarlar. Ben o Lenin'in bahsettiği sosyal demokratlardan değilim."

sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.