Pistorius'un duruşması ertelendi!

Pistorius'un duruşması ertelendi!
Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen ve kız arkadaşı Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı sporcu Pistorius'un duruşması 13 Haziran'a ertelendi.

Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen ve kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius'un duruşması 13 Haziran'a ertelendi.

Güney Afrika Yargıtay Ceza Dairesi’nin, "ihmal sonucu öldürmek"ten aldığı cezayı yetersiz bulup "öngörülen fakat planlanmayan cinayet"e dönüştürülmesine hükmettiği Pistorius hakkındaki duruşma yapıldı. Kararı açıklayan yargıç Aubrey Ledwaba, 29 yaşındaki sporcunun cinayetten yargılandığı davanın duruşmasının 13-17 Haziran tarihleri arasında görüleceğini belirtti.

Güney Afrika Cumhuriyeti kanunlarına göre, cinayetten hüküm giyen mahkumlar, en az 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

AA muhabirine konuşan eski yargıçlardan avukat James Pusch Commey, Güney Afrika Anayasası'nda yer alan üç ayrı cinayet suçunun olduğunu vurgulamış, en ağır cinayet suçunun "Kasten adam öldürmek" olduğunu ve cezasının da ömür boyu hapis olduğunu söylemişti. İkinci derece cinayetin ise "Öngörülen fakat planlanmayan cinayet" suçu olduğunu belirten Commey, örnek olarak bir barda kızgınlıkla birine silah doğrultup onu öldürmenin bu tarz bir cinayet olduğuna dikkati çekerek en az 15 yıla kadar cezai müeyyidenin olduğunu ifade etmişti.

Pistorius, Yargıtay Ceza Dairesi’nin hakkında verdiği cinayet kararını bozmak için Anayasa Mahkemesine başvurmuş ama aleyhinde karar çıkmıştı.

Amcasının evinde gözetim altında tutulan paralimpik atletin, gün içerisinde evin etrafındaki 20 kilometrelik alanda dolaşmasına izin veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.