Bakanlar Kurulu'ndan yeni taşeron açıklaması

Bakanlar Kurulu'ndan yeni taşeron açıklaması
Taşeron işçilerin kamuda kadroya alınması konusunda Hükümet'ten yeni bir açıklama geldi. Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı özel sözleşmeli personel statürüsünde değişiklik olacak mı?

Büyük bir heyecanla kamuda kadro bekleyen taşeron işçilerin durumu konusunda Hükümet'ten yeni bir açıklama geldi. Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı özel sözleşmeli personel statürüsünde değişiklik olacak mı? 

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş'a, taşeron işçilerle ilgili düzenleme de sorundu.

Başbakan Davutoğlu'nun tüm taşeron işçilerin kadroya alınacağını açıklamasının ardından, Çalışma Bakanlığı kamuoyuyla "Bu kişiler özel sözleşmeli personel olacak. 3 yıl da bir sözleşme yenilecek. Alımlar sınavla yapılacak" bilgisini paylaşmıştı. Ve bu açıklama taşeron işçilerin yanı sıra işçi sendikalarının tepkisini çekmişti.

ÖZEL SÖZLEŞMELİ PERSONEL STATÜSÜ DEĞİŞECEK Mİ?

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'a bu tepkiler hatırlatılarak, taşeron işçilerin kamudaki statüsünde bir değişiklik düşünülüp düşünülmediği soruldu.

Kurtulmuş, Çalışma Bakanlığı'nın ilgili sendikalarla diyalog halinde olduğunu, yapılabilecek değişiklikler varsa yapılabileceğini ancak şuan hükümetin gündeminde ilk açıklanan statüde değişik olmadığını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.