İstanbul ile Tiflis artık kardeş!

İstanbul ile Tiflis artık kardeş!
Kadir Topbaş ile Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania arasında İstanbul ile Tiflis kardeşliğine dair protokol imzalandı.

İstanbul ile Tiflis arasındaki kardeş şehir protokolü Başkanlık Sarayı’nda imzalandı. İmza törenine Başkan Kadir Topbaş ve Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania’nın yanı sıra iki şehrin bürokratları da katıldı. İmza töreninde konuşan Başkan Topbaş,“Tiflis ile olan ekonomik iş birliği protokolünü kardeş şehir protokolüne çevirmek üzereyiz”dedi.

İmzalanan her türlü protokolün önemli olduğunu ve bu protokollerin hayata geçirilmesinin de her şeyden daha önemli olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, “İmzaladığımız her protokolü sonuç veren bir protokol haline çevirmek zorundayız” dedi. Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Büyükşehir olarak bizim 39 kardeş şehrimiz var. 20 tane de iş birliği protokolü imzaladığımız şehirler var. 18 tane de iyi niyet mektubu protokolü imzaladığımız şehirler var. Şunu samimi olarak söylüyorum ki bu protokoller sadece kağıt üzerinde kalmamalı. Gerçekten aktif ve sonuç veren protokoller haline getirmek zorundayız. Katıldığım uluslararası toplantılarda da dile getirdiğim gibi bu imzaladığımız kardeş şehir protokolleri için bir masa oluşturalım ve bu protokolleri takip eden bir sistem şekilde çalışsın. Başkanların görevi bittiğinde bu protokoller de bitmesin ve devam etsin.”

Tiflis’in imzalanacak kardeş şehir protokolüyle İstanbul’un 40. kardeş şehri olacağını belirten Başkan Topbaş, “Bir penceremiz gibi gördüğümüz bize çok yakın olan bir şehirle kardeş şehir protokolünü imzalamaktan da mutluluk duyuyorum” dedi.

Protokolde yer alan maddelerden birinin de Tiflis’e 5 otobüs verilmesi olduğunu belirten Topbaş, “5 otobüsümüz bir hediye olarak İstanbul’dan Tiflis’e gidecek ve oradaki insanlara hizmet verecek. Ve bu da bizden orada bir dostluk nişanesi olarak kalacak. Bu anlaşma iki ülke arasındaki dostluğa bir milat, bir tarih düşüyoruz” diye konuştu.

İmza töreninde konuşan Tiflis Belediye Başkanı Davit Narmania da Başkan Topbaş’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, “Umarım sizde bizi ziyaret ettiğinizde en az sizin kadar güzel bir ev sahipliği yaparız” dedi.

Türkiye ile Gürcistan arasında yıllardır var olan ilişkilerin imzalanacak olan İstanbul-Tiflis kardeş şehir protokolüyle daha da güçleneceğine inancının tam olduğunu ifade eden Narmania, “Sayın Başkan’a gönderecekleri otobüsler için şimdiden teşekkür ediyorum. Eminim Tiflis halkı da çok mutlu olacak” dedi.

İstanbul’u süsleyen lalelerden de çok etkilendiğini ifade eden Narmani konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gerçekten İstanbul’da gezdiğim her yerde laleler vardı. Şehrinize ayrı bir güzellik katmış. İstanbul’da düzenlemiş olduğunuz Lale Festivali gibi büyük bir festival olmasa da gelecek yıl biz de Tiflis’te Lale Festivali yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca Tiflis’in en güzel manzaraya sahip yerlerinde birinde bir park yapıyoruz. Ve bu parka ‘İstanbul Park’ adını verdik.”

Konuşmaların ardından Başkan Topbaş ile Tiflis Belediye Başkanı Narmania arasında imzalanan protokolle İstanbul ve Tiflis kardeş şehir oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum