Vatandaş sonunda isyan etti

Vatandaş sonunda isyan etti
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, Chopin’in ‘Cenaze Marşı’na karşı Itri’nin Tekbir’inin çalınmasını teklifi tartışmalara neden oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, 1932’den bu yana protokol cenazelerinde resmi marş olarak çalınan Frederic Chopin’in ‘Cenaze Marşı’na karşı Itri’nin Tekbir’inin çalınması teklifi tartışmalara neden oldu.

Yüksekova’da şehit olan Özel Harekât polisi Mustafa Sezgin’in naaşı uçağa konulurken,silah arkadaşları çalınan Cenaze Marşı’na tepki göstermiş ve hep bir ağızdan tekbir getirerek bandoyu susturmuştu. 

Türkiye Gaziler Vakfı Başkanı Lokman Aylar da cenazelerde Chopin’in marşını istemediklerini belirterek, “Yabancının ölüm marşı şehitlerimize yakışmıyor. Şehitlerimizi, milletimizin tekbir sesleriyle bestelenen Itri’nin ‘Tekbir’ eseriyle uğurlamak için kampanya başlattık” demişti.

itri_mi_chopin_mi_1461039661_934.jpg

İMZA İÇİN TIKLAYINIZ 

HALK CENAZE MARŞI İSTEMİYOR

Görmez'in açıklamaları sonrasında sosyal medyada da Cenaze Marşı yerine şehitlerin Itri'nin Tekbir'i ve Kur'an-ı Kerim'le uğurlanması yönünde paylaşımlar arttı.

Change.org'da da konuyla ilgili imza kampanyası başlatıldı. Kampanya, "Şehitlerimiz tekbirle uğurlansın. Cenaze Marşı kalksın" başlığını taşıyor.

1932 yılına kadar böyle bir uygulama yokken Batı normlarına uyulması gerektiği kararıyla böyle bir çalışma yapılıp sonra kabul edilmesi halkta önce tepkiyle karşılanmış ama sonrasında zorunlu olarak kabul etmek durumunda kalmışlar. 

Şimdi millet bu marşı istemiyor ve şehidini tekbirle uğurlamak istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum