Zarrab'ın iddianamesine Türkiye de eklendi

Zarrab'ın iddianamesine Türkiye de eklendi
ABD' de yakalanıp tutuklanan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab için hazırlanan iddianame New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara tarafından değiştirilerek "Her nerede bu suçlar işlendiyse'" ifadesi eklenip iddianamenin içine Türkiye'de eklendi.

15 Aralık'ta 21 sayfalık iddianameyi mahkemeye sunan  Başsavcı Bharara tarafından bazı noktalarda değişiklik yaparak yine 21 syafadan oluşan yeni iddianameyi 30 Mart'ta ABD Federal Adalet Sistemi resmi kayıtlarına sundu. Yeni iddianamede yer alan 13, 15, 19 ve 22'nci paragrafların her birinde yapılan değişiklikle ''New York ile birllikte Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve her nerede bu suçlar işlendiyse'' ifadesinin eklenmesiyle Türkiye'de iddianamenin içerisinde yer aldı. 

İlk iddianamede yer alan suçlamalar arasında, "ABD çıkarlarına karşı komplo kurmak için işbirliği yapmak, İran'a karşı uygulanan uluslararası ambargoyu delmek, banka sahteciliği yapmak ve kara para aklamak" gibi suçların ABD'nin dışında başlatıldığı vurgulanmıştı.

TÜRKİYE SUÇ İŞLENEN ÜLKELER ARASINDA 

İddianamede gerçekleştirilen değişiklikleri inceleyen New York Güney Bölgesi Mahkemesi'ne kayıtlı avukat Cahit Akbulut:''Bharara, bu defa açıkça suç işlenen ülkeler arasında Türkiye'yi işaret ediyor. Bu önceki iddianamede bir eksiklik ya da tamamlayıcı bir düzeltme olabilir. Türkiye'nin suçların işlendiği ülkeler arasına alınması, dava sürecinde Türkiye Adalet Bakanlığı'ndan bilgi ve belge talep edilebileceğini gösteriyor.'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.