Mardin Valiliği’nden Nusaybin Açıklaması

Mardin Valiliği’nden Nusaybin Açıklaması
Mardin Valiliği Nusaybin’de bugüne kadar yapılan operasyonlara ilişkin rakamları paylaştı.

 Mardin Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Nusaybin’de bugüne kadar 274 teröristin etkisiz hale getirildiği ve 170 barikatın kaldırıldığı açıklandı.
 
562 el yapımı patlayıcı imha edildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda bugüne kadar 274terörist etkisiz hale getirildi, 170 barikat kaldırıldı ve 562 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin yeniden tesis edilmesi amacıyla 14 Mart'ta başlatılan operasyonun sürdüğü belirtildi.

112’den gelen tüm çağrılara cevap verildi

Operasyon süresince bin 89 vatandaşın nöbetçi eczaneden faydalandığı, ailelere 655 gıda paketi yardımının yapıldığı bildirilen açıklamada, bin 176 kişinin güvenli bölgeye tahliye edildiği ve 112 acil servise gelen tüm çağrıların karşılandığı kaydedildi.

Operasyonlarda kararlılık vurgusu

Açıklamada, "Operasyonda bugüne kadar 274 terörist etkisiz hale getirildi, 170 barikat kaldırıldı, 562 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 45 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaştı. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum