Meral Akşener’den flaş paralel yapı çıkışı

Meral Akşener’den flaş paralel yapı çıkışı
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener paralel devlet yapılanmasının varlığına inandığını, buna asla izin vermeyeceğini belirterek, AK Parti iktidarını işaret edip PDY'ye müsaade edenler için de işlem yapılması gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, Habertürk'te çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Genel başkan olduğunda MHP’nin oylarının artacağını söyleyen Meral Akşener, oylarının yüzde 25'e yükseldiğini gördüklerini ifade etti.

“O GÜN PARALELCİ DEĞİLDİM BUGÜN MÜ PARALELCİYİM”

Habertürk Tv'de Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Meral Akşener, zamanında Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'paralel proje' olduğunu söyleyenlerin şimdi de kendisine aynı suçlamayı yönelttiğini ifade ederek, "Seçim hükümetindeki bakanlık görevini kabul etmiş olsaydım acaba 'ajan, paralelci' denilebilir miydi? O gün paralelci değildim bugün paralelciyim. Bütün bu sözleri Türk milletinin ferasetine bırakıyorum.

O gün paralelci değildim, bugün mü paralelciyim. 

Bütün bu sözleri Türk milletinin ferasetine bırakıyorum” dedi.

“100 DELEGEYLE GÖRÜŞTÜM”

Mahkemenin olağanüstü kurultay kararı verdiğini hatırlatan Akşener, "Şimdi asıl soru şu, kendi seçtikleri delegelerden neden korkuyorlar? Ben 100 delegeyle görüştüm. Evet denen sayıyı söylesem uykuları kaçar” ifadelerini kullandı.MHP yönetiminin Yargıtay'a başvurmasını değerlendiren Meral Akşener, yapılan başvuruyu incelediğini, olağanüstü kongrenin daha önceki davalara bakıldığında iptal edilmesinin mümkün olmadığını öne sürdü.

Hükümetin hem iktidar hem muhalefet görevini yürüttüğünü, bu yüzden yorulduğunu savunan Akşener, "Artık biraz dinlenmeleri lazım" diye konuştu.

‘HER KESİMDEN OY ALACAĞIM’

Aralık ayından beri seçim anketi yaptırdığını söyleyen Meral Akşener, genel başkan olması durumunda MHP'nin oylarının yüzde 25'e yükseldiğini gördüklerini iddia etti. Akşener, kurultayın yapılmasına destek veren delege sayısının, "salt çoğunluğun çok çok çok üstünde" olduğunu da savundu. Meral Akşener, MHP'ye genel başkan olması durumunda her kesimden oy alacağını da ileri sürdü.

'EVET DİYENLERİ SÖYLERSEM UYKULARI KAÇAR'

Olağanüstü bir kurultay talebinde bulunduk. Mahkeme kararı verdi. Şimdi kurultayı toplayacağız. Şimdi asıl soru şu, kendi seçtikleri delegelerden neden korkuyorlar. Ben 1100 delegemizle tek tek telefonda konuşmuştum. Evet denen sayıyı söylesem uykuları kaçar.

HDP’YE NASIL BAKIYOR?

HDP’ye bakış açısı sorulan Akşener, "Demokrasilerde seçmenin hür iradesiyle vermiş olduğu oyların oranını tartışamazsınız" dedi. Oy verenlerin HDP’den beklentilerinin boşa çıktığını ifade eden Meral Akşener, "HDP bizim için fludan ötedir. HDP’nin maalesef PKK’nın yanında saf tutması, karanlık renk haline dönmesine sebep olmuştur" dedi.

PARALEL DEVLET YAPILANMASI OLDUĞUNA İNANIYORUM

Meral Akşener paralel yapıyla ilgili de çok çarpıcı görüşler açıkladı. Paralel devlet yapılanmasına inanıp inanmadığı sorulan Akşener, "Paralel devlet yapılanması olduğuna inanıyorum, asla ve kata böyle bir yapılanmaya izin vermem" dedi. Akşener ayrıca, Hükümet'e işaret ederek paralel devlet yapılanmasına müsaade eden, buna yardım edenler de hakkında da işlem yapılması gerektiğini söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum