Karaman'da cinsel istismar davasından yargılanan öğretmenin şok ifadesi

Karaman'da cinsel istismar davasından yargılanan öğretmenin şok ifadesi
Karaman’da cinsel istismar davası başladı. Karaman’da 10 erkek öğrenciye ‘cinsel istismarda’ bulunmaktan tutuklanan sınıf öğretmeni Muharrem B. Bugün ilk defa hakim karşısına çıktı. Mahkemede öğretmenin verdiği ifade herkesi şok etti.

Karaman’ın en önemi okullarından biri olan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda sınıfı öğretmeni olan Muharrem B.’nin ifadeleri mahkeme salonunda soğuk rüzgarlar estirdi.

Sınıf öğretmeni Muharrem B., 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla 5 Mart günü tutuklandı.

Mağdurlardan 7'sine tecavüz, 2'sine cinsel istismar, 1'ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem B., 'kasten yaralama' 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi Hürriyet yoksun kılma', 'çocuğun cinsel istismarı' gibi bir dizi suçlamayla bugün hakim karşısına çıktı.

Gazeteciler duruşmayı izleyemiyor

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı oturum olarak yapılan duruşmaya basın mensupları alınmıyor. Duruşmaya başta mağdur çocukların avukatları olmak üzere  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Ensar Vakfı ile KAİMDER avukatları katılıyor.

Ayrıca mahkeme salonunda İzmir ve Aydın Barosu'nun Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı ve üyeleri de yer alıyor. Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da duruşmayı desteklemek için Karaman Adliyesi'ne gelmesi bekleniyor. 

Hiçbir avukat savunmak istemedi

Muharrem B.'yi hiçbir avukatın savunmak istemediğini söyleyen Karaman Baro Başkanı Avukat Oktay Yılmaz, "Avukat arkadaşlarımız doğal olarak böylesi iğrenç bir olayda sanığın yanında değil karşısında yer almak istediler. Ancak CMK gereği biz bir avukat arkadaşımıza bu görevi verdik. Kendisi kabul etmedi. İki gün boyunca süren ikna çabalarımız sonucunda zorunlu olarak kabul etti" dedi.

Tek tek sorulacak

Mahkeme, daha önce peş peşe yapılan ön duruşmalarla mağdur çocukları dinledi ve görüntüye alınan mağdurların ifadelerinde anlattıkları olaylar, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi SEGBİS) ile tutuklu olduğu Ereğli cezaevi'nden katılacak Muharrem B.'ye sorulacak.

Muharrem B., akıl ve ruh sağlığı yerinde olup olmadığının tespiti içinde sağlık kontrolünden geçirildi. Mağdur ve tanık ifadelerinden adli tıp raporlarına dosya büyük oranda tamamlandı. Hukukçulara göre, davanın hızla sonuçlanabilir.

MÜDAHİLLİK TALEPLERİNE KABUL VE RED

Duruşmada ilk olarak davaya müdahil olmak isteyen baroların çocuk hakları komisyonları ile bireysel olarak katılmak isteyen avukatların talepleri alındı. Heyet ardından olayların yaşandığı yurtların bağlı olduğu Ensar Vakfı, KAİMDER, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile baroların çocuk hakları komisyonları, Çocuk Hakları Koruma Derneği, İnsan Hakları Derneği’nin davaya müdahil olma taleplerini kabul etti.

Baroların taleplerini de kabul eden mahkeme, milletvekillerinin müdahillik talebini reddetti.

MİLLETVEKİLLERİ İTİRAZ ETTİ

Heyet, duruşma kapalı olacağı içinde gözlemci ve izleyici olarak bulunan siyasetçiler ve sivil toplum kuruşların salonu boşaltmasını istedi. Milletvekillerinin itirazı üzerine mahkeme heyeti, salondan 09.45’de ayrılıp duruşmaya ara verdi.  

ARA VERİLDİ

Nümayiş nedeniyle duruşmaya ara verildi.

SANIĞA AKIL SAĞLIĞI YERİNDE RAPORU VERİLDİ

Mağdur çocukların ifadesinin daha önceden alındığını belirten Baro Başkanı Yılmaz, ”Çocukların ifadeleri alındı. Adli Tıp Raporları hazır. Sanık da SEGBİS ile duruşmaya katılacak. Onun da Adli Tıp Raporu hazır. Akıl ve ruh sağlı yerinde raporu verilmiş. Duruşmanın bugün karara bağlanacağını tahmin ediyoruz” dedi.

SANIK SÜRPRİZ BİR ŞEKİLDE DURUŞMAYA GETİRİLDİ

Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni Muharrem B.'nin 600 yıla yakın hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.30’da başlayan duruşmaya Ereğli Cezaevi'nde bulunan sanık Muharrem B.'nin getirilmemesi, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim) sistemiyle katılması bekleniyordu. Ancak bir sürpriz yaşandı. Sanık öğretmen gizlice duruşma salonuna getirildi.

SANIK GECE GETİRİLMİŞ 

Ankara Barosu avukatlarından İmdat Balkoca, sanık Muharrem B.'nin gece adliyeye getirildiğini belirterek, sanığın sakallı ve üzerinde gömlek bulunduğu, gayet rahat bir şekilde yürüyerek salona girip, yerine oturduğu, avukatlardan tepki gösteren olmadığını ve şuan iddianameden okunduğunu söyledi.

SANIĞIN İLK SÖZLERİ: BEN SUÇSUZUM, ÇOCUKLAR BENİM ÜZERİME ATTI

Duruşmada sanık Muharrem B.'nin ifadesine başlandı. Cinsel saldırı sanığı öğretmenin, ifadesinde tüm suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Habertürk'ün haberine göre, eşcinsel olduğunu belirten sanık öğretmen, "Çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunmadım. Çocuklar kendi aralarındaki istismarı benim üzerime attı" dedi.

Savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediği belirtilen Muharrem B.’nin ilk sözlerinin iyi bir eğitimci olduğu ve TEOG başarıları bulunduğunu söylemek oldu. Çocukları evladı gibi sevdiğini ileri süren Muharrem B. "Ben yapmadım, polisler çocukları yanlış yönlendirmiş" dedi. Emniyette baskı altında verdiği ileri sürdüğü ifadeleri kabul etmediğini söyleyen Muharrem B., "Polis bana ’Sen burada anlat, sen ceza almazsın’ dedi. Ben de anlattım" ifadelerinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.