Vakit kimin, Vakit için tıklayın

Vakit kimin, Vakit için tıklayın
"Vakit" gazete ismi olarak bilinir. Vakit gazetesi çok eski bir gazetedir. Temeli 1917'ye dayanır. 1934'e kadar bu adla çıkmıştır. Vakit hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde:

Vakit gazetesi 1917 yılında yayın hayatına başladı ve 1934 yılına kadar bu adla yayınını sürdürdü.

Daha sonra, 1934 yılı Ekim ayından 1938 yılı Aralık ayına kadar ise Kurun, 1948 yılı Ocak ayından 1949 yılı Aralık ayına kadar ise Yeni Gazete adıyla yayınlandı. 

Vakit gazetesinin çıkarılmasına, 22 Ekim 1917'de Ahmet Emin Yalman ve Asım Us tarafından başlandı.

Vakit'in yazar ve yöneticileri arasında Ali Naci Karacan, Enis Tahsin Til, Hakkı Tarık Us, Necmettin Sadak, Kazım Şinasi Dersan, Ahmet Rasim, Ahmet Şükrü Esmer, Osman Cemal Kaygılı, Kemal Ahmet, Ömer Rıza Doğrul, Refik Ahmet Sevengil, Sadri Ertem, Yekta Ragıp Önen, Fikret Adil, İsmail Safa gibi isimler yer aldı.

Vakit'te ayrıca Reşat Nuri Güntekin, Ruşen Eşref Ünaydın, Hüseyin Cahit Yalçın, Ziya Gökalp ve Halide Edip Adıvar'ın yazılarını yayınladı.

Vakit ismi daha sonra şimdiki Yeni Akit gazetesi ekibi tarafından kullanıldı.

Vakit isminin kullanım hakkı başkasında olduğu için, Yeni Akit ekibi bu ismi başına "Anadolu'da" ifadesini ekleyip kullandı. 

Asıl ismi Anadolu'da Vakit iken Vakit olarak bilinen gazete, hakkında açılan davalardan kurtulmak için Yeni Akit adını aldı.

Habervaktim.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.