AÖF sınav sonuçları açıklandı mı 2016

AÖF sınav sonuçları açıklandı mı 2016
AÖF sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizdeki linkten öğrenebilirsiniz. 16-17 nisan günlerinden yapılan AÖF sınav soruları yayımlanmıştı. Şimdi ise gözler AÖF sınav sonuçlarında...

AÖF sınavına giren öğrenciler nefesini tuttu ve AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemekte. AÖF sınav sonçları ne zaman açıklanır? İşte detaylı bilgiler..

AÖF SINAV SONUÇLARI SORGULA 

AÖF SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI YAYINLANDI

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültesi öğrencilerinin sınav soruları ve cevap anahtarları sınavın yapıldığı günü takip eden üç iş günü içerisinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayınlanmaktadır. http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemine erişebilirsiniz.

ARA SINAV NOTUNUN BAŞARI NOTUNA KATKISI NE KADAR?

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.
Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.
Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren 15 gün sonra sistemde yayınlanıyor. Sınav sonuçlarını görüntülemek isteyen öğrenciler AÖF sistemine giriş yaparak sonuçlarını sorgulayabilirler.

Açık Öğretim Fakültesi'nde üniversite okumakta olan öğrenciler tercih edebilirler. İkinci bir lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler de aynı zamanda Açık Öğretim Fakültesi'ne kayıt yaptırabilirler. Açık Öğretim Fakültesi eğitimi almak isteyen öğrenciler aynen normal üniversite okuyan öğrenciler gibi her dönem 2 adet sınava girmek zorundadırlar. Dönem ara sınavları ve dönem sonu sınavları olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Öğrenciler bu sınavlara sınav giriş belgesinde yazmakta olan yerlere göre girmektedirler. Sınava giren öğrenciler internet üzerinden soru ve cevapları aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden ulaşabilirler. Açık Öğretim Fakültesi ile ilgili işlemleri ise Açık Öğretim Fakültesi sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Her çeşit bilgiyi buradan edinebilir, aynı anda ders seçme işlemleri, kayıt işlemleri, sınav giriş belgesi işlemleri sınav sonuç bilgileri gibi birçok bilgiler Açık Öğretim Fakültesi'nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilirsiniz. Ancak gelişen teknoloji ile beraber bütün bu işlemler internet üzerinden çok kolay bir şekilde halledilebilmektedir. Açık Öğretim Fakültesi'ne giriş sayfasından sisteme giriş yaparak işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Daha sonrasında ise öğrenci numaranızı ve şifrenizi buraya girerek Milli Eğitim Müdürlüklerinden şifrede alabilirsiniz.

Öğrenci numaraları ve şifreleri girdikten sonra ise giriş sayfasına gelmelisiniz en son olarak güvenlik kodunu girdikten sonra resmi internet sitesine girmiş bulunmaktadır. Bu sayfadan Açık Öğretim Fakültesi sınav sonuçları açıklandı ise giriş yaparak sınav sonuçlarınızı hakkında bilgi alabilirsiniz. Sizlerde Açık Öğretim Fakültesi'ne kayıt olabilmek için yukarıda bahsettiğimiz gibi Açık Öğretim hizmeti vermekte olan üniversitelerden 3 tanesinden bir tanesini tercih edebilirsiniz. Bunlar Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi olarak ayrılmaktadır. Sizler tercih ve hak ettiğiniz üniversiteye göre yerleştirilmekte ve buranın sınav sistemine göre sınava girmektesiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.