Sadece Yüksekova’da 214 barikat, 135 hendek

Sadece Yüksekova’da 214 barikat, 135 hendek
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tamamlanan operasyonlar, PKK'nın açılım sürecinde burada neler yaptığını da gözler önüne serdi. PKK ilçede 214 barikat, 135 hendek açmış, yüzlerce patlayıcı döşemiş; görmemiş, duymamışız!

Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart tarihinde başlatılan operasyonların tamamlandığı açıklandı.

Yüksekova'da tamamlanan operasyonlar, PKK'nın açılım sürecinde burada neler yaptığını da gözler önüne serdi. PKK ilçede 214 barikat, 135 hendek açmış, yüzlerce patlayıcı döşemiş; görmemiş, duymamışız!

Cumhuriyet, Orman, Mezarlık, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Esentepe, Güngör ve Dize mahallelerinde, 13 Mart’ta sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı.

Teröristlerce kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonunda sona gelindi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDECEK Mİ?

Güvenlik güçleri, operasyonun tamamlanması sonrası teröristlerce yerleştirilen patlayıcıların imhası, barikatların kaldırılması ve çukurların kapatılması için detaylı arama tarama çalışmalarını sürdürüyor. Söz konusu çalışmalar süresince ilçede sokağa çıkma yasağı devam edecek.

TSK’DAN İLK AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığından operasyonların tamamlanmasına ilişkin yapılan açıklamada, ilçede, 14 Mart 2016'da Emniyet Genel Müdürlüğü unsurlarıyla müşterek başlatılan operasyonun, 20 Nisan 2016 tarihinde tamamlandığı bildirildi.

Operasyonda 214 barikatın kaldırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Operasyonda 196 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, 214 barikat kaldırılmış, 135 hendek kapatılmış ve 286 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edilmiştir. Operasyonlarda 619 çeşitli cins ve çapta silah, bu silahlara ait 46 bin 669 adet mühimmat, 35 telsiz ve EYP yapımında kullanılan 2 bin 220 kilogram patlayıcı madde ele geçirilmiştir."

Açıklamada, bölgede ayrıntılı arama-tarama ile hendek ve barikatların kaldırılması, kapatılması, EYP'lerin etkisiz hale getirilmesine yönelik faaliyetlerin devam ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum