"Ergenekon"un 1 numarası nerde?

"Ergenekon"un 1 numarası nerde?
Yargıtay’ın Ergenekon kararı gündeme bomba gibi düştü. Verilen kararı yorumlayan sanık ve gazetecilerden yeni tartışmalar çıkartacak açıklamalar geliyor.

Ergenekon sanıklarından CHP milletvekili Dursun Çiçek dava sonrası yaptığı açıklamada, suçsuz insanlara yıllarca işkence yapıldığını ve mağdur edildiklerini kaydetti. Mağdur edenlerin hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, “Sesimizi kimseye duyuramadık. Konuşmalarımızı mahkeme duvarları duydu sadece. Yüzlerce insan mağdur edildi. Hastalananlar, hayatını kaybedenler oldu. Mağdurlara işkence yapıldı. Şimdi mağdurlar hesap soracak” dedi.

fotogaleri-002.gif

SAYMAZ: ERGENEKON KİTABI YAZAN MİLLETVEKİLİ YARGILANSIN

Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz da CNN TÜRK’e yaptığı açıklamada, o dönem Ergenekon kitapları yazılarak suçsuz insanların linç edildiğini ifade etti. Saymaz, “Ergenekon kitapları yazan isim, isimler belli. Şimdi bir tanesi milletvekili. Ergenekon kitapları yazıyor, bir örgütten söz ediyordu. Sözde örgütün 1 numarasının olduğunu dile getiriyor, hatta bir numaranın isminin ve soy isminin baş harfini yazıyordu. Şimdi o milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılıp yargılanması gerekir. Bazı siyasiler o zaman verilen haksız kararların arkasında durdular. Davanın savcısı oldular.” ifadesini kullandı.  

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum