Urfalılar neden intihar ediyor?

Urfalılar neden intihar ediyor?
Şanlıurfa’da yaşanan intihar vakalarının artması meclis gündemine kadar geldi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaşanan intihar vakalarının nedenleri açıkladı.

İçişleri Bakanı Ala, Şanlıurfa ilindeki intihar vakalarının en önemli sebepleri arasında psikolojik, gönül ilişkisi, ailevi vb. nedenlerin bulunduğunu söyledi.

Türkiye genelinde ve Şanlıurfa’da yaşanan intihar vakalarıyla ilgili CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanıkulu, Meclis’e bir soru önergesi sundu.

SORU ÖNERGESİNE BAKAN CEVAP VERDİ

Soru önergesini cevaplayan İçişleri Bakanı, "Çeşitli kriterler çerçevesinde hazırlanan intihar istatistiklerine, Türkiye İstatistik Kurumu resmi internet sitesinden kolaylıkla ulaşılmaktadır. Kayıtlarımızda yapılan incelemede, Şanlıurfa ilimizdeki intihar vakalarının en önemli sebepleri arasında psikolojik, gönül ilişkisi, ailevi vb. nedenlerin bulunduğu anlaşılmaktadır” dedi.

İçişleri Bakanı Ala, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı" kapsamında çocuk ve gençlere yönelik bilgilendirme/bilinçlendirme çalışmaları ile meslek edindirme faaliyetlerinin yapıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.