Meksika'da ölü sayısı sürekli artıyor

Meksika'da ölü sayısı sürekli artıyor
Meksika Veracruz'da Pemex petro-kimya tesisinde gerçekleşen patlamada ölenlerin sayısı sürekli artıyor.

Meksika Acil Durum Hizmetleri Başkanı Luis Felipe Puente, yaptığı açıklamada, patlamanın gerçekleştiği Veracruz eyaletinin Coatzacoalcos şehrinde devlet şirketi Petroleos Mexicanos'a (Pemex) ait petrokimya tesisinde 10 kişinin daha cesedine ulaşıldığını, böylece ölü sayısının 13'e yükseldiğini belirtti.

100'DEN FAZLA YARALI VAR

Patlamada yaralanan 100'den fazla kişinin hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.

Veracruz eyaleti Valisi Javier Duarte, yaptığı basın açıklamasında, patlamanın 10 kilometre uzaklıktan hissedildiğini söyleyerek kimyasalların havaya karışma riskine karşı 2 binden fazla kişinin bölgeden tahliye edildiğini ve 6 beldede eğitime ara verildiğini bildirmişti.

Coatzacoalcos'taki tesiste, kimyasal aşındırıcı olarak kullanılan kostik soda (sodyum hidroksit) ve tehlikeli bir kimyasal olarak bilinen vinil klorür üretiliyor.

Pemex'den yapılan açıklamada, tesisin, dünyanın en büyük petrokimya şirketlerinden olan Meksikalı Mexichem'le işletildiği ifade edilmişti.

Meksika'nın güneyinde bulunan Veracruz eyaletinin Meksika Körfezi kıyısındaki şehri Coatzacoalcos'ta, Pemex'e ait bir petrokimya tesisinde dün gece bir patlama olmuş, ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Şirkete ait üç ayrı tesiste daha önce de yangın ve patlamalar meydana gelmiş, toplam 65 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.