8 yıl önce Ergenekon tezgah diyen tek İslamcı yazar

8 yıl önce Ergenekon tezgah diyen tek İslamcı yazar
İktidar ve paralel medyasında Ergenekon güzellemelerinin estiği yıllarda, içlerinden sadece bir yazar "bu bir tezgah" diyebilmiş; o da anında aforoz edilmişti. İşte o isim ve bugünkü düşünceleri:

Diyanet Tv'de katıldığı bir programda AK Parti iktidarına "Ülkeyi batırdınız" diye yüklenince iktidar medyasınca hedefe oturtulan İslamcı yazar Yusuf Kaplan, bundan tam 8 yıl önce de Ergenekon'un tezgah olduğunu yazmış ve aynı şekilde hedefe konmuştu.

Yusuf Kaplan, Yargıtay'ın "Ergenekon diye bir örgüt yok" kararı üzerine kaleme aldığı yazısında " Ergenekon’un 'tezgâh' olduğunu yazmıştım 8 yıl önce!" hatırlatmasında bulundu.

Kaplan, şunları kaydetti:

"Ergenekon Davası, Yargıtay tarafından bozuldu. Hem esastan hem de usulden üstelik!

Ergenekon Davası, neydi, ne'yi hedefliyordu, davanın zuhûr ettirildiği günlerde hiç anlaşılamadı.

O vakitler, bu davanın, tezgâh olduğunu yazmıştım! Tabii, aforoz edilmiştim; özellikle de PÇete tarafından!

Bu davayla Türkiye'nin kimyası bozulmaya çalışılıyordu: Küllerinden doğarak yeniden medeniyet iddialarına sahip çıkan bir Türkiye'nin önü kesilmek, Türkiye bir kez daha içeriden teslim alınmak isteniyordu!"

yusuf-kaplan.jpg

Yazar Yusuf Kaplan geçtiğimiz aylarda, iktidarın özellikle Suriye ve Mısır'da hata yaptığını belirtmiş ve isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'a da göndermede bulunarak, "Jölelilerle, şunlarla, bunlarla gaz veriyorlar; memleketi batırdılar" demişti. Bu sözleri üzerine Yusuf Kaplan'a, özellikle sosyal medyada iktidara yakın profiller ce çok ağır hakaretler edilmişti.

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.