Şamil Tayyar'dan ŞOK Ergenekon yorumu

Şamil Tayyar'dan ŞOK Ergenekon yorumu
Ergenekon soruşturması ve dava sürecinde adı en fazla öne çıkan gazetecilerden olan ve daha sonra AK Parti'den milletvekili seçilen Şamil Tayyar, "Ergenekon'la mücadele olmasa 2008'de Ak Parti kapatılırdı" dedi.

Yargıtay'ın "Ergenekon diye bir örgüt yoktur" kararı üzerine gözlerin çevrildiği AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Tayyar açıklamasında, Ergenekon'un varlığını savunarak, "Ergenekon darbe davasıdır ve özü itibariyle haklıdır" iddiasında bulundu.

Tayyar ardından da "Ergenekon'la mücadele olmasa 2008'de Ak Parti kapatılır, Erdoğan başta olmak üzere kadroları hapse atılırdı" diye yazdı.

Şamil Tayyar bu yorumuyla, "TSK'ya paralel Ergenekon kumpasının ortağı AK Parti iktidarıdır" görüşünde olan çevrelere koz vermekle eleştiriliyor.  

Bugün paralel yapının TSK'ya kumpası olduğu ortaya çıkan Ergenekon soruşturmasını o dönem en fazla AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iktidar medyası desteklemişti.

"Kumpasta AK Parti de sorumludur" görüşünde olanlar, Şamil Tayyar'ın açıklamaları üzerinden "AK Parti paralelcilerle bir olup önünde engel olarak gördüğü TSK'yı zayıflattı, sonra kumpas var deyip ortağı paralelcilere savaş başlattı" yorumunda bulunuyorlar.

Şamil Tayyar'ın paylaşımları şöyle:

"1/Ergenekon darbe davasıdır ve özü itibariyle haklıdır. Maalesef cemaat 23 iddianameyi torba davaya dönüştürmüş ve özel hesabını görmüştür.

2/Paralel yapıyla mücadelenin Ergenekon'u tümden aklamaya dönüştürülmesi büyük hatadır ve eski derin devletin hortlamasına yol açacaktır.

3/Ergenekon süreciyle ilgili 2 kitabım var ve her satırını savunurum, hesabını veririm.

4/Ergenekon'la mücadele olmasa 2008'de Ak Parti kapatılır, Erdoğan başta olmak üzere kadroları hapse atılırdı.

5/Bana hiç kimse Çetin Doğan, Veli Küçük, Cemal Temizöz gibiler için güzelleme yaptıramaz.

6/Türkiye paralel yapıyla beraber Ergenekon/Balyoz gibi eski kirli yapılarla ortak mücadele yürütmek zorundadır, aksi halde bedeli ağır olur

7/Öyle konjonktürel soytarılara pabuç bırakmam, rüzgar tersten esiyor diye hakikatten ayrılmam. Nokta."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.