Abdülhamid'in torunu MHP'ye teşekkür etti

Abdülhamid'in torunu MHP'ye teşekkür etti
Osmanlı'nın padişahı Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, MHP'li vekillere maaş teklifi için teşekkür etti.

MHP’li Ekmeleddin İhsanoğlu ile Mustafa Kalaycı, Osmanlı Hanedanı mensubu kişilerden ihtiyacı olanlara maaş bağlanmasına ilişkin yasa teklifi vermişti. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, teklifin detaylarını paylaştı.

EN YÜKSEK MAAŞ 9 BİN 20 LİRA

Hanedan mensuplarının 70-80 kişi olduğunu aktaran Kalaycı, ekonomik olarak zor durumda bulunanların sayısının 10’u geçmediğini anlattı. Kalaycı, Bakanlar Kurulu’nun, aile mensuplarından zor durumda olanlara en yüksek devlet memuru maaşı olan 9 bin 20 TL’ye kadar maaş bağlayabileceğini açıkladı. Kalaycı, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, özellikle Mısır’da yaşayan hanedan mensuplarından tanıdıklarının olduğunu belirtti.

ABDÜLHAMİD'İN TORUNU MHP'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. padişahı 2. Abdülhamid’in 3. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, ailede imkansızlık içinde olanların bulunduğunu kaydetti ve MHP’nin teklifiyle ilgili şunları dedi:

“Bu teklif için teşekkür ediyoruz. Osmanoğlu Ailesi, maddi destek almayı değil maddi destek sağlamayı seven bir ailedir. Ancak tarihin akışı bu şartları değiştirmiştir. Yaşayan 25 hanedan üyesi, şehzade var. Ailede yaşlı olup çalışamayan, Amerika ve Suriye gibi ülkelerde, yurtdışında yaşayanlar var. Bunların arasında sağlık giderlerini karşılayamayan, ilaç alamayanlar var. Evi olmayanlar da mevcut. Hanedan ailesi olarak diğer akrabalarımız da maaş ve çocukların eğitimi için burs bağlanması konusunda hemfikirler. Tabi ki bu teklifin karara bağlanması öncelikle halkımızın, diğer partilerin ve devletimizin görüşleri ve onayları alınarak yapılmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.