Dünyanın gözü Türkiye’de olacak

Dünyanın gözü Türkiye’de olacak
Almanya Başbakanı Angela Merkel,Kilis ve Gaziantep’te bulunan mülteci kamplarında incelemelerde bulunacak ve dünyanın gözü Türkiye’de olacak.

  Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermanns ile birlikte bugün Gaziantep’e geliyor.

Gaziantep ziyareti sırasındaKilis’teki mülteci kampında incelemelerde bulunacak olan Merkel ve üst düzey AB yetkilileri, AB’nin mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanması için ilk aşamada 3 milyar Euro tutarında bir fon sağlanmasını öngören anlaşmanın uygulamasını değerlendirecek. Almanya Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Federal Basın Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile AB’den üst düzey yetkililerinin bugün Türkiye’ye yapacakları ziyaret sırasında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gaziantep yakınlarındaki bir sığınmacı kampını gezeceklerini söyledi.

PROJE BAŞLATILACAK

Ziyaretin ağırlıklı konusunun Türkiye’deki sığınmacılarla ilgili projelerin finansmanı olacağını ifade eden Seibert, Suriyeli sığınmacıların daha onurlu bir şekilde yaşayabilmeleri, korunabilmeleri, aç kalmamaları ve çocuklarının eğitilebilmesi için AB’nin ilk aşamada 3 milyar Euro, 2018 yılı sonuna kadar da ilave olarak 3 milyar Euro daha vermeyi öngördüğünü hatırlattı. Liderlerin Gaziantep’te sığınmacı aileler ve çocuklarıyla ilgili olarak hazırlanan bir projeyi de başlatacaklarını kaydeden Seibert, Merkel’in burada sığınmacılarla konuşacağını, Davutoğlu ile de görüşme yapacağını, daha sonra da Gaziantep Üniversitesi’nde ortak basın toplantısı düzenleneceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.